F1: Rossz ízű lett a vb-csata, ami Vettel hibája – lapszemle

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.06.26. 13:29
null
Nincs több koccintás? Hamilton most már látni sem akarja Vettelt (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó szerint az Azeri Nagydíjat követően nyilvánvalóvá vált, hogy Lewis Hamilton és Sebastian Vettel között véget ért az eddigi tiszteletteljes párharc, s mostantól háborús állapotok uralkodnak kettejük között – remélhetőleg csak az autón kívül, és nem a pályán.

 

NÉMETORSZÁG
Frankfurter Allgemeine Zeitung:
Az idegek próbatétele – Vettel felült Hamilton provokálásának. A ferraris manővere majdnem kizárást ért. Így is három büntetőponttal sújtották, nagyon kell vigyáznia Ausztriában, különben eltilthatják egy versenyről.
Die Welt: A világbajnoki címért folyó csata átment dodzsempartiba. Vettel Hamiltont okolja az incidensért, de nincs igaza. Vigyáznia kell magára.
Bild: Csak 91 nap kellett ahhoz, hogy a baráti párharc F1-es háborúvá fajuljon. Nemrég még bókoltak egymásnak, Hamilton már látni sem akarja Vettelt.

OLASZORSZÁG
La Stampa:
Ütközés, büntetés és harag. Összecsaptak az aszfaltbetyárok, elfelejthetjük a mosolyokat és egymás kölcsönös méltatását. Három hónap elteltével robbant a gyűlölet Vettel és Hamilton között.
La Repubblica: Vettel megbocsáthatatlanul viselkedett, főleg négyszeres világbajnokként. A német az ámokfutó Zidane-ra emlékeztetett a 2006-os világbajnokságon. A kamikaze-akciót elsősorban önmaga bánhatta, mivel a kíméletes büntetés nélkül megnyerhette volna a futamot.
La Gazzetta dello Sport: Hamilton és Vettel első igazi összeakaszkodása, melyet sosem fogunk elfelejteni. Pofon és riposzt – akárcsak Zidane és Materazzi. Az olasz provokál, Zidane lefejeli, és kiáll. Minden rivalizáláshoz kell egy kis alattomosság...

NAGY-BRITANNIA
The Sun:
Az azeri verseny Vettel és Hamilton veszekedése miatt marad emlékezetes. A ferraris szándékosan fegyverként használta az autóját, és belement Hamiltonba. Elfajult a vb-címért folyó versengés, az eddigi bajtársiasságot felejtsük el: ez már nyílt háború.
Daily Mirror: Vettelnek bocsánatot kell kérnie Hamiltontól és az egész Formula–1-tõl, mert rossz hírbe hozta a sportágat.
The Times: Mindenfajta barátság véget ért Azerbajdzsánban Vettel és Hamilton között. A vad versenyen Ricciardo nyert, négyszer jött be a biztonsági autó, törmelék hevert a pályán, volt piros zászló, Vettel pedig kétszer belehajtott Hamiltonba.
Mail Online: Előzőleg Ricciardo az egész vagyonát feltehette volna arra, hogy nem nyeri meg a bakui futamot.
BBC: Ennyi dráma és izgalom, amennyit ezen a délutánon láthattunk, máskor egy egész idényben nincs. Rossz ízű lett a vb-csata, ami Vettel hibája.

SPANYOLORSZÁG
El Mundo:
Vettel, a huligán. A német megtámadta Hamilton Mercedesét a baki káoszban.
El País: Vettel elvesztette az önuralmát. Az utóbbi évek legabszurdabb futama annyira őrült volt, hogy még egy ilyen tapasztalt pilóta is kijött a sodrából. A 19. körben elgurult a gyógyszere.
Marca: Vettel megérdemelte volna a fekete zászlót. A versenyigazgatók azonban megkímélték a németet, aki így beért negyediknek Hamilton előtt.

FRANCIAORSZÁG
L'Equipe:
Hamilton és Vettel között hivatalosan is hadiállapot állt be. A folytatásban nem tompa pengével vívnak.
Le Monde:
Vettel és Hamilton nem maradt adósa egymásnak, kölcsönösen feszegették a határokat, ami a sportág nagy rivalizálásaira emlékeztetett.

OROSZORSZÁG
Kommerszant:
Az Azeri Nagydíj még érdekesebbé tette a címért folyó versengést. Általános meglepetésre Ricciardo győzött, de a csúcspont Hamilton és Vettel vitája volt.

SVÁJC
Blick:
A labdarúgásban Vettelnek „utánrúgásáért" vita nélkül piros lap járt volna. Kár, hogy a két szupersztár versengését megmérgezik a szavak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik