F1: Vettel 3+2 évre, évi 25 millióért a Ferrarié - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.06. 13:05
null
Vettel elhagyja a Red Bullt (Fotó: Reuters)
Sebastian Vettel három plusz két évre, évi 25 millió eurós fizetésért ír alá a Ferrarihoz – tudta meg a német Sport Bild és az olasz La Gazzetta dello Sport.

 

A két lap egybehangzóan azt írja, a német pilótával Sergio Marchionne, a FIAT igazgatója, és immár a Ferrari elnöke tárgyalt, s a magas fizetés mellett azzal az érvvel győzte meg a Red Bulltól távozó négyszeres világbajnokot, hogy ugyanazt viheti véghez a Ferrarinál, mint egykor Michael Schumacher, aki 1996 és 2006 között öt egyéni vb-címet nyert a Scuderiával.

A 25 millió euró Vettel alapfizetése lesz, erre jönnek a bónuszok, amelyek megegyeznek azokkal, amelyeket Schumacher is kapott győzelmeiért és vb-címeiért.

Sport Bild azt is tudni véli a Ferrarihoz közeli forrásokból, hogy miután Marco Mattiacci közölte Alonsóval, hogy a Ferrari nem marasztalja 2015-re, a spanyol feldúltan és káromkodva távozott a csapatfőnök irodájából.

A Gazzetta úgy tudja, Bernie Ecclestone mindent megtesz annak érdekében, hogy Alonso aláírjon a McLarenhez, mert nem akarja, hogy a spanyol kihagyjon egy évet. Alonso ugyanis a Mercedes 2016-os autóját célozta meg abban a reményben, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg viszonya egy év múlva tényleg tarthatatlanná válik, ezért csak egy évre írna alá a McLaren-Hondához. Ron Dennis viszont legalább kétéves szerződést akar – ha nem sikerül Alonsónak kialkudnia az egyéves megállapodást, valószínűsíthető a 2015-ös pihenő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik