F1: Verstappen nyerne; a Ferrari nehéz hétvégére számít Szingapúrban

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.09.18. 14:08
null
Egy évvel ezelőtt Hamilton nyert Verstappen előtt Szingapúrban – az idén nagy harcot vívhatnak a győzelemért (Fotó: AFP)
A Ferrari hiába aratott győzelmet az elmúlt két F1-es nagydíjon, a csapatfőnök, Mattia Binotto tisztában van azzal, hogy Szingapúrban nehéz hétvége vár rájuk. Riválisuk, a Mercedes ennek ellenére semmit sem vesz biztosra, hiszen a Red Bullnak papíron nagyon fekszik a pálya.

 

Az F1-es nyári szünetet követően Charles Leclerc révén a Ferrari uralta a versenyhétvégéket, ugyanis Spában és Monzában is pole pozíciót és győzelmet ünnepelhetett. A monacói versenyző így feljött a negyedik helyre az egyéni bajnokságban, lemaradása már csak 3 pont a harmadik helyen álló Max Verstappen mögött. Ám a soron következő nagydíjon már nem a maranellóiak számítanak a favoritnak, hiszen az egyenesekkel tűzdelt két pálya után egy jóval kanyargósabb aszfaltcsíkra látogat a mezőny.

12. SZINGAPÚRI NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 20., PÉNTEK
1. szabadedzés: 10.30–12.00
2. szabadedzés: 14.30–16.00
SZEPTEMBER 21., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
SZEPTEMBER 22., VASÁRNAP
Futam: 14.10–16.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 29., 13.10
6. Orosz Nagydíj
Október 13., 6.1035. Japán Nagydíj
Október 27., 20.10 20. Mexikói Nagydíj

„Remek úgy megérkezni a következő helyszínre, hogy egymás után két győzelmet arattunk, azonban a valóságban az a két siker már a múlté, és tisztában vagyunk azzal, hogy Szingapúr teljesen másfajta kihívás lesz, hiszenolyan pályára érkezünk, amely nem fekszik annyira az autónknak” magyarázta az olaszok csapatfőnöke, Mattia Binotto.

„Pontosan ezért újításokkal készülünk, amelyek segítségével közelebb kerülhetünk a riválisainkhoz egy olyan helyszínen, amelyen a lassabb tempójú kanyarok dominálnak. Ráadásul Kanada után visszatér a hiperlágy keverék is – tette hozzá, és az is megosztotta, mire számít. – Határozottan kemény, de izgalmas hétvége vár ránk.”

Míg a Ferrari tudja, Szingapúr papíron nem fekszik nekik, a legutóbb a Magyar GP-n győzedelmeskedő Mercedes egyelőre nem tudja, mire számítson.

„Úgy jöttünk vissza a nyári szünetről, hogy tisztában voltunk azzal, az első két hétvégén szenvedni fogunk. Végül azonban két kettős dobogót, illetve hatvanhét pontot könyvelhettünk el, ami igencsak erős annak tudatában, hogy kármentésre készültünk. Ennek ellenére egyértelműen nem voltunk elégedettek Spában és Monzában sem, így a gyárban még keményebb munka folyik” – értékelt a csapatfőnök, Toto Wolff, majd kitért a pályára is.

„Régebben Szingapúrban voltunk az egyik leggyengébbek, de több változtatást is eszközöltünk, és tavaly jó teljesítményt nyújtottunk. Azonban semmit sem veszünk biztosra”tekintett vissza az egy évvel ezelőtti nagydíjra is, amelyen Hamilton révén pole pozíciót, majd győzelmet szereztek. Az ismétlésre idén is jó esélyük lehet, ám az akkori futamon másodikként befutó Verstappen egyértelműen kijelentette, ezúttal a pódium felső foka a cél.

„A szingapúri egy olyan verseny, amelyen jobbak szoktunk lenni, mint például Belgiumban és Olaszországban. Tavaly sikerült is a második helyen végeznem, szóval remélhetőleg újabb jó hétvégét teljesíthetünk itt. A pályán viszont nem könnyű előzni, így a kulcs mindenképpen az időmérő lesz. Már alig várom, hogy legyen egy normálisabb versenyem, és ezúttal nem kell hátrébbről rajtolnom, mert az mindig megnehezíti a dolgokat. A maximális pontszám megszerzése a cél” – jelentette ki a Spában nullázó, majd Monzában a 8. pozícióban végző holland.

A szingapúri aszfaltcsíkonegy harmadik DRS-zónát is kijelöltek, méghozzá a 13-as és a 14-es kanyar között, ami könnyítheti az előzéseket, már amennyiben meg tudják rendezni a Grand Prix-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik