BÖRZÖLI BERNADETT 2020.01.09 14:49

F1: Verstappen hosszabbítása rossz hatással lehet Hamiltonra?

Martin Brundle szerint az, hogy Max Verstappen egészen 2023 végéig a Red Bull versenyzője marad, Lewis Hamilton dolgát is megnehezíti a jövőjével kapcsolatos döntés meghozatalában. Ezzel szemben egy másik expilóta, Mika Salo úgy véli, hogy számítani lehetett arra, hogy Verstappen (egyelőre) nem igazol a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz.

Az exversenyző nem érti, hogy a Mercedes miért nem szerződtette Leclerc-t vagy Verstappent (Fotó: AFP)

 

2020 első jelentős híre az volt a királykategóriában, hogy Max Verstappen 2023-ig hosszabbított szerződést a Red Bull-lal. Bár már évek óta pletykálnak arról, hogy a holland pilóta a Mercedes vagy a Ferrari versenyzője lehet a közeljövőben, erre vélhetően még évekig nem kerül sor. Martin Brundle, korábbi versenyző és az angol Sky Sports jelenlegi szakértője szerint Verstappen szerződéshosszabbítása nagy hatással van a pilótapiac alakulására, s még Lewis Hamilton és a Mercedes közös jövőjét is átalakíthatja.

„A Verstappen-hír hallatán azon kezdtem el gondolkodni, hogy vajon mi zajlik majd a Mercedesnél rövid és közép távon? Arra számítottam, hogy Verstappen vagy Leclerc a Mercedesnél köt ki. Azt gondolhatnánk, hogy ha nem is egyedüliként a mezőnyben, de az övék lesz a legjobb autó a következő két-három évben is, szóval nem értem, hogy miért nem igazolták le az egyiküket” – vélekedik Brundle.

„Ez csökkenti Lewis lehetőségeit is, akiben persze még mindig sok van. Viszont nem gátolta meg abban, hogy a másik két topcsapat egyikéhez igazoljon, és továbbra is megvan az esély a Hamilton, Leclerc felállásra a Ferrarinál” – tette hozzá az exversenyző.

A Formula–1-es mezőny egy másik korábbi tagja, Mika Salo viszont számított arra, hogy Verstappen marad a Red Bullnál, ezért nem hiszi, hogy a hivatalos bejelentés nagy hatással lenne más pilóták helyzetére.

„Ez nem igazán változtat bármin is. Számíthattunk arra, hogy Max a Red Bull-lal marad, és a csapatnak szüksége is van rá – mondta Salo. – A Red Bull eddig garantálni tudta a sok pénzt és a jó autót Verstappen számára, aki most kényelmes helyzetben van, és koncentrálhat a következő szezonra.”

2020.09.13 21:38:37

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Nem sikerült méltóképp tisztelegni Enzo Ferrari emléke előtt.

2020.09.13 11:51:55

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

Bottas lett a 2., Albon első dobogós helyezését szerezte meg • Összesen 8-an estek ki a Toszkán GP-n.

2020.09.12 13:59:31

F1 H. L.

A brit 59 ezreddel bizonyult gyorsabbnak Bottasnál • A Red Bullé a második sor • Vettel a Q2-ben búcsúzott.

2020.09.12 11:20:58

F1 H. L.

A holland 17 ezreddel maradt el a finn idejétől • Hamilton 83 ezredes hátránnyal a 3. • Leclerc a 7. az utolsó mugellói edzésen.

2020.09.11 14:16:02

F1 I. SZ.

Pérez kilökte Räikkönent a mugellói szabadedzésen, Leclerc visszaesett, Vettel Ferrarija leállt.