BÖRZÖLI BERNADETT 2020.01.09 14:49

F1: Verstappen hosszabbítása rossz hatással lehet Hamiltonra?

Martin Brundle szerint az, hogy Max Verstappen egészen 2023 végéig a Red Bull versenyzője marad, Lewis Hamilton dolgát is megnehezíti a jövőjével kapcsolatos döntés meghozatalában. Ezzel szemben egy másik expilóta, Mika Salo úgy véli, hogy számítani lehetett arra, hogy Verstappen (egyelőre) nem igazol a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz.

Az exversenyző nem érti, hogy a Mercedes miért nem szerződtette Leclerc-t vagy Verstappent (Fotó: AFP)

 

2020 első jelentős híre az volt a királykategóriában, hogy Max Verstappen 2023-ig hosszabbított szerződést a Red Bull-lal. Bár már évek óta pletykálnak arról, hogy a holland pilóta a Mercedes vagy a Ferrari versenyzője lehet a közeljövőben, erre vélhetően még évekig nem kerül sor. Martin Brundle, korábbi versenyző és az angol Sky Sports jelenlegi szakértője szerint Verstappen szerződéshosszabbítása nagy hatással van a pilótapiac alakulására, s még Lewis Hamilton és a Mercedes közös jövőjét is átalakíthatja.

„A Verstappen-hír hallatán azon kezdtem el gondolkodni, hogy vajon mi zajlik majd a Mercedesnél rövid és közép távon? Arra számítottam, hogy Verstappen vagy Leclerc a Mercedesnél köt ki. Azt gondolhatnánk, hogy ha nem is egyedüliként a mezőnyben, de az övék lesz a legjobb autó a következő két-három évben is, szóval nem értem, hogy miért nem igazolták le az egyiküket” – vélekedik Brundle.

„Ez csökkenti Lewis lehetőségeit is, akiben persze még mindig sok van. Viszont nem gátolta meg abban, hogy a másik két topcsapat egyikéhez igazoljon, és továbbra is megvan az esély a Hamilton, Leclerc felállásra a Ferrarinál” – tette hozzá az exversenyző.

A Formula–1-es mezőny egy másik korábbi tagja, Mika Salo viszont számított arra, hogy Verstappen marad a Red Bullnál, ezért nem hiszi, hogy a hivatalos bejelentés nagy hatással lenne más pilóták helyzetére.

„Ez nem igazán változtat bármin is. Számíthattunk arra, hogy Max a Red Bull-lal marad, és a csapatnak szüksége is van rá – mondta Salo. – A Red Bull eddig garantálni tudta a sok pénzt és a jó autót Verstappen számára, aki most kényelmes helyzetben van, és koncentrálhat a következő szezonra.”

2020.03.30 16:36:19

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA. Ez volt Hülkenberg legnagyobb esélye a győzelemre, de a McLaren máig utolsó diadalát aratta.

2020.03.22 22:38:18

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. A hivatalos F1-es online versenyt olyan televíziós társaságok is élőben sugározták, mint a brit Sky Sports.

2020.03.09 18:45:32

F1 ZSOLDOS BARNA

Az 1997-es világbajnok háromcsapatos vb-harcot remél, és kínosnak tartja volt istállója vergődését.

2020.02.27 20:09:06

F1 H. L.

A holland 1 tizedet kapott az egy keverékkel keményebb gumikon • Leclerc 181 kört futott.

2020.02.26 18:46:31

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

A címvédő istállónál közel sem a tervek szerint alakult a téli tesztidény utolsó előtti napja.