F1: Verstappen helyett egy hatszoros olimpiai bajnok a Red Bullnál

Vágólapra másolva!
2020.03.22. 12:09
null
Íme Chris Hoy, a vasárnap esti Max Verstappen (Fotó: AFP)
A vasárnap esti virtuális Bahreini Nagydíjra a Formula–1 teljes 2020-as mezőnye meghívást kapott, ám a verseny késői bejelentése és az idő rövidsége miatt nem végleges a nevezők listája. Kis túlzással csak az biztos, hogy kik nem vesznek részt a futamon.

A Ferrari már közölte, hogy aktuális pilótapárosuk, Sebastian Vettel és Charles Leclerc helyett az akadémiájukon nevelkedő Robert Svartzman és Dino Beganovic vesz részt a vasárnap esti virtuális Bahreini Nagydíjon.

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a Red Bull párosa sem lesz ott a futamon, ám az energiaitalosok egészen meglepő helyettessel pótolják az ifjú hollandot: a hatszoros olimpiai bajnok pályakerékpáros Chris Hoy lesz az egyik versenyzőjük, a másik pedig az osztrák Philipp Eng – miután Alexander Albon sem vesz részt a megméretésen.

Hoy 2004-ben Athénban az 1 kilométeres időfutamot nyerte meg, majd négy év múlva Pekingben az egyéni sprint mellett a csapatsprintben és a keirinben is diadalmaskodott, utóbbi két számban négy évvel később megvédte a címét. A 43 éves Hoy hat olimpiai bajnoki címe mellé 11 világbajnoki címet is begyűjtött, s 2013-as visszavonulása után felcsapott autóversenyzőnek.

A brit GT-bajnokságban indult először, ám a későbbi években a megbízhatósági autóversenyzés felé fordult, s 2015-ben indult a Le Mans-i 24 óráson, majd az Európai Le Mans-szériában állt rajthoz, s részt vett a 24 órás silverstone-i versenyen is.

A többi nevezőről eddig annyit tudni, hogy a 2020-as mezőny tagjai közül egyelőre csak a Williams újonca, Nicholas Latifi erősítette meg részvételét, valamint, hogy az idei évre ülés nélkül maradó Nico Hülkenberg, illetve a Formula E sorozatban vitézkedő Stoffel Vandoorne is ott lesz a rajtrácson.

Ugyanakkor a legnagyobb név az indulók közül, aki nem autóversenyző, talán a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois, miközben a golfozó Ian Poulter egy Renault-ba pattan majd be.

A virtuális Bahreini Nagydíjat vasárnap este rendezik és élőben közvetíti az M4 Sport.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik