F1: Verstappen erős Ferrarira számít Kanadában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.04. 11:15
null
A montreali pálya kedvezhet a Ferrarinak (Fotó: AFP)
Bár a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto kijelentette, az olasz gárda nem készül fejlesztésekkel a soron következő Kanadai Nagydíjra, a Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen úgy véli, a maranellóiak megszorongathatják az első hat versenyen egyeduralkodó Mercedest.

 

A Ferrari az idei legjobb helyezését jegyezte Monacóban, ahol Sebastian Vettel a dobogó második fokára állhatott fel. Ezzel, bár megtört a Mercedes kettős sikereinek a sorozata, az „ezüstnyilak" zsinórban a hatodik győzelmüket ünnepelték a 2019-es idényben.

„Tudjuk, hogy jelenleg nem vagyunk elég versenyképesek, és mostanában nem is fogunk olyan fejlesztésekkel készülni, amelyek nagyobb hatással lennének az autón az idény eleje óta tapasztalt problémákra" – jelentette ki a csapatfőnök, Mattia Binotto, majd megosztotta, miért bizakodhatnak mégis.

„A kanadai pálya azonban más kihívások elé állít minket, hiszen itt a végsebesség, a fékhatékonyság és a jó kigyorsítás számít" – magyarázta, és a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is úgy nyilatkozott, a montreali aszfaltcsík jobban feküdhet az SF90-es számára.

„A Circuit Gilles Villeneuve gyors pálya, tele előzési lehetőségekkel, ám a falak itt is megbüntetnek minden apró hibát, miközben a kör rövidségéből is adódóan kiélezett időmérőre van kilátás" – mondta, és kitért arra is, mire számítanak.

„A Kanadai Nagydíj az idény hetedik versenyhétvégéje, szóval egyre tisztábban látjuk az autónk erősségeit és gyengeségeit. Az eddigi futamokon nagyon erősek voltunk a kanyarokban, miközben időt vesztettünk az egyenesekben. Nem számítunk tehát könnyű hétvégére, a pálya karakterisztikája pedig a riválisainknak kedvez, hiszen a hosszú egyenesek kerülnek előtérbe" – tette hozzá, igaz, a hírek szerint érkezik a Mercedes továbbfejlesztett erőforrása, amely az 1020 lóerős teljesítményt is elérheti.

„Szórakoztató pálya, és legalább előzni is lehet rajta – mondta már a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen, aki hasonlóképpen vélekedik a kanadai erőviszonyokról. – Arra számítok, hogy a Ferrari sokkal versenyképesebb lesz Montrealban, ránk meg nehezebb hétvége vár. Ennek ellenére mindent meg fogunk tenni azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik