F1: Versenyezni akarok – Hamilton nem kér a csapatutasításból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.04. 11:02
null
Lewis Hamilton nem kér a csapatutasításokból (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton nem akarja, hogy a Mercedes csapatutasításokat alkalmazzon, az angol szerint csapatának el kell fogadnia, hogy a koccanások velejárói a versenyzésnek. A Red Bull csapatfőnöke szerint Hamilton és Nico Rosberg párosa hosszú távon nem működőképes.

Hamilton és csapattársa, Nico Rosberg az Osztrák Nagydíj utolsó körében koccant, miközben Hamilton megpróbálta megelőzni a németet. Az angol nyert, Rosberg sérült autóval negyedikként ért célba, és még büntetést is kapott. Toto Wolff csapatfőnök mérges volt a kettős győzelem elszalasztása miatt, és csapatutasításokat helyezett kilátásba.

„Versenyezni akarok, úgy nőttem fel, hogy versenyezni akartam. Az F1-be vágytam, hogy a legjobbakkal vívjak, és legyőzzem őket úgy, hogy gyorsabban vezetek náluk – mondta Hamilton. – A minap mutatták, hogyan nyert itt Ausztriában Michael Schumacher 2002-ben, amikor elengedte Rubens Barrichello a leintés előtt. Nagyon rossz emlék szurkolóként, senki sem akarhatja, hogy így, csapatutasításokkal dőljenek el versenyek.”

Hamilton szerint viszont van akkora fölényben a Mercedes, hogy erre ne legyen szükség.

„Szerencsére Toto Wolff és Niki Lauda eddig nagyszerűen állt hozzá a versenyzéshez, engedték nekünk, hogy azt tegyük, amiben a legjobbak vagyunk, versenyezzünk – folytatta Hamilton. – Nem lesz mindig kék az ég, és minden tökéletes. Toto szerint cserbenhagytuk a csapat többi tagját, de ők is mind Formula Fordon és Formula Renault-n nevelkedtek, pontosan tudják, hogy ez a versenyzés része. Már többször megélték a szép és a rossz oldalát is. Háromszázzal száguldunk körbe-körbe, hogy hiheti bárki, hogy sohasem lesz problémánk? Remélem, nem változtatnak, és tovább versenyezhetünk.”

A két Mercedes-pilóta a legutóbbi öt versenyen harmadszor karambolozott vagy koccant, Spanyolországban mindketten kiestek, Kanadában a rajtnál Ausztriához hasonlóan Rosberg húzta a rövidebbet. A német szerint az angol ezúttal szándékosan húzta rá az autóját a kanyarban, a német úgy véli, csapattársa okozta a karambolt.

„Nem azért ülök autóba, hogy karambolozzam. Láthatták, hogy annyira szélesen mentem a kanyarba, amennyire csak lehetett. A belső íven három autó elfért volna – mondta Hamilton. – A csapatfőnök kettős győzelmet akar, ahogy én is, igaz, azzal a különbséggel, hogy nekem nem mindegy, ki van elöl. A világbajnoki címért csatázunk, küzdeni fogunk a továbbiakban is. Remélhetőleg kevesebb koccanással.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke amondó, hosszú távon nem működőképes a Rosberg, Hamilton páros.

„Mennyire tartható ez az állapot hosszú távon? Most még jó helyzetben vannak, a Mercedes kiemelkedik a mezőnyből, és beleférnek ezek az incidensek. Ez a baleset nem csak erre a futamra lesz hatással – mondta Horner, aki maga is megélte ezt csapatfőnökként, amikor Mark Webber és Sebastian Vettel csatázott egymással. – Mi örülünk ennek a csatának és az ilyen jeleneteknek, mert nagyon érdekessé teszi az F1-et, de csapatfőnökként roppant nehéz elfogadni, hogy a csapattársak ellenségek. Hiába mondják, hogy csapatjátékosok, csak egy cél érdekli őket, a legfontosabb trófea, az egyéni vébécím megszerzése.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik