F1: A belső íven voltam, ilyenkor én diktálok – Rosberg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.03. 16:26
null
Nico Rosberg sérült autója
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke dühösen nyilatkozott az Osztrák Nagydíj után Nico Rosberg és Lewis Hamilton karambolja miatt, amely a Mercedes kettős győzelmébe került. Rosberg szerint Hamilton volt a hibás, s még az angolt is felelősségre vonhatják a sportfelügyelők.

„Agyatlan dolog volt, simán kieshettek volna mindketten. Ez totális tiszteletlenség azzal az ezerötszáz emberrel szemben, aki az autók felkészítéséért felelnek – mondta Toto Wolff. – Mindkettejük autóján rosszak voltak már a fékek, de a rádiós tilalom miatt nem szólhattunk nekik. Nico autóján a végére teljesen tönkrement a fék, ezért nem tudott bekanyarodni.”

A csapatfőnökének kissé ellentmondó Rosberg azt mondta, a kettes kanyarban nem ő hibázott.

„Mélyen belementem a kettes kanyarba, hiszen védekeztem, igyekeztem későn fékezni. A belső íven voltam, ilyenkor én diktálok. Teljesen meglepett, hogy Lewis mégis megpróbált befordulni a kanyarba – mondta Rosberg, aki ellen vizsgálatot indítottak, mert sérült autóját nem állította le, hanem elment vele a célig, és ezzel másokat is veszélybe sodort. – A gumik elkoptak, sejtettem, hogy Lewis támadni fog. Hogy mit mondok a sportfelügyelőknek? Fogalmam sincs, még nem láttam kívülről az esetet, most mérges vagyok, mert elvesztettem a győzelmet.”

Hamilton fedélzeti kamerás felvételéből kiderült, sárga zászlónál előzte meg Rosberget. Csakhogy a 6-os Mercedes sérült volt
Hamilton fedélzeti kamerás felvételéből kiderült, sárga zászlónál előzte meg Rosberget. Csakhogy a 6-os Mercedes sérült volt

A belső kamerás felvételek arról árulkodnak, hogy Rosberg a kettes kanyar előtt nem is kormányozott időben befelé, hanem egyenesen tartotta az autóját.

 


 

Ugyanakkor Hamilton is bajba kerülhet, mert miután visszatért a pályára a lelassuló Rosberg mögé, úgy előzte meg csapattársát, hogy közben sárga zászlót lengettek Sergio Pérez balesete miatt.

Persze Rosberg autójáról ilyenkor már alkatrészek szakadtak le, nyilvánvaló volt, hogy sérült az autója, ami enyhítő körülmény Hamilton számára.

„Nem hiszem, hogy ügyet kell csinálni ebből a koccanásból – mondta az eredményhirdetéskor kifütyült Hamilton, akinek mindkét kerékcseréjét elrontotta a csapat, s összesen 3.3 másodperccel állt többet a garázs előtt, mint Rosberg. – Nico hibázott az egyes kanyarban, utána támadtam, a külső íven voltam, nem tudtam, hogy ennyire kisodródott. A mérnököm szerint Nico fékje elromolhatott, ezért csúszott ki ennyire a belső íven. Nem tudom, mi történt, igyekeztem visszajönni a pályára.”

Niki Lauda szerint ezek után sem lesz szükség csapatutasításokra.

„Nico fékje elromlott, ez nyilvánvaló, ezért nem tudott bekanyarodni. Lewis kívülre szorult, csak azt nem értem, miért kellett összemenniük? Ez rémes, és egyelőre nem is értem. Elsőre azt mondom, Nico hibázott, de még meg kell néznem újra” – mondta Lauda.

 



 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik