F1: Vége az átoknak, Hamilton a főnök - sajtóvisszhang

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.09.22. 15:42
null
Hamilton a főnök – a Mercedes megbízhatatlansága miatt még korai favoritnak kikiáltani (Fotó: Reuters)
Lewis Hamilton magabiztos győzelme után a nemzetközi sajtó kíváncsian várja a 2014-es F1-es vb hajráját, de ahogy az olasz Corriere della Sera írja, az utolsó verseny dupla pontjai sokakban szorongást okoz. Hamilton mellett Sebastian Vettel kapott dicséretet a külföldi lapoktól.

 

NAGY-BRITANNIA
Express:
– Hamilton átvette a vezetést a vb-címért folyó harcban egy olyan napon, amely katasztrofálisan sikerült Rosberg számára.
Daily Mail: – Négy hónapnyi sikertelenség, fájdalom és harag után Hamilton vezet a vb-pontversenyben.
Guardian: Négy hónap után ismét a vb élén Hamilton. Ez az időszak fájdalmasan hosszú volt az angol számára. A Mercedes meglepő törékenysége most Rosberggel szúrt ki.

SPANYOLORSZÁG
El País: – A Mercedes sikere régóta egyértelmű, az istállón belül azonban koránt sincs béke. Hol Hamilton autója mond csődöt, hol Rosbergé. A német éllovasként érkezett Szingapúrba, de azzal az érzéssel távozott, hogy az idei munkáját lehúzhatja a vécén.
El Mundo: – Hamilton hatalmas lépése a trón felé. Rosbergnek esélye sem volt arra, hogy megvédje elsőségét, Hamilton dominált.
El Periodico de Catalunya: – Hamilton kihasználta csapattársa balszerencséjét. A Mercedes messze a legjobb kocsi az F1-ben, de a megbízhatóság nem az erőssége.
Marca: – Hamilton rohan a vb-cím felé. Hibátlanul versenyzett, és megérdemelten ugrott az élre. A Red Bull jó napot zárt, Vettel a jobb stratégiájával verte meg Alonsót.

OLASZORSZÁG
Corriere della Sera:
– Vége a nagy átoknak. Öt futammal a vége előtt Rosberg három ponttal van lemaradva. Az ő világbajnoksága most kezdődik igazán márkatársa ellen, aki szenvedett, de összekapta magát, és némi szerencsével Szingapúr hőse lett. Ha nem lenne ez az őrült ötlet, hogy az utolsó nagydíj győztese dupla pontot kap, akkor csodálatos párharcot láthatnánk a hátralévő időben.
La Stampa: – A szingapúri éjszaka után néhány számla kiegyenlítetlen maradt: Hamilton Rosberg ellen, Vettel Ricciardo ellen, Alonso jövője a Ferrarinál. Hamilton alatt nem állt le a Mercedes, így nem lett meg Vettel első idei győzelme.

FRANCIAORSZÁG
L'Equipe:
– Annyi bizonyos, hogy Hamilton annak köszönheti első helyét, hogy Rosberg feladta a szingapúri versenyt. Ugyanakkor a brit pilóta azzal dicsekedhet, hogy idén már hetedik futamán diadalmaskodott. Hibátlanul teljesített, és már ő a favorit.
Liberation: – A Szingapúri GP felkavarta az F1-et. Ez sokat ígér a szezon végére, a sportág Hamiltonnak köszönhetően ismét lendületbe jött.
Le Parisien: – Hamilton a főnök. Szép győzelmet aratott, pályafutása során már a 29-ediket. Briliáns és tökéletes pilóta, aki végig gyorsabb volt a többieknél. Rosberg lerobbant.

NÉMETORSZÁG
Bild:
– Rosberg kiesett. Lehet, hogy a furcsa kormányhiba a világbajnoki címébe kerül? Vettel második lett, de mérges volt a futam után.
Frankfurter Allgemeine: – Közelharc a Mercedesnél. Egy eltörött vezeték izgalmasabbá tette a versenyfutást a vb-ért.
Süddeutsche Zeitung: – Hullámzó teljesítmény az éjszakai műszakban. Rosbergnek már a rajt előtt voltak problémái, korán kiesett, így el kellett engednie maga mellett Hamiltont.

SVÁJC
Neue Züricher Zeitung:
– Előny Hamiltonnál. Az angol a hetedik győzelmével ismét a vb élén. Rosberg kiesése után Vettel volt az egyetlen, aki izgalmassá tehette a versenyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik