F1: „Vasárnap Hamilton volt az okosabb” – sajtóvisszhang

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.07.06. 15:25
null
„Azt tartják Rosbergről, képes lenne japánra fordítani a Koránt, miközben 300-zal száguld, de vasárnap Hamilton volt az okosabb” (Fotó: Action Images)
Lewis Hamilton győzelme Nico Rosberg előtt papírforma-eredmény volt a Brit Nagydíjon, de ahogy kialakult, az sokkal izgalmasabb volt, mint az idén eddig bármikor – ez a nemzetközi sajtó általános véleménye a vasárnapi brit futamról, amely során „feltámadt” a sokat bírált sportág.

 

NAGY-BRITANNIA
The Times:
Hamilton nyerte a pezsgőpartit Silverstone-ban. Történelmi teljesítmény volt ez, amellyel a brit pilóta neves társaságba került: Jim Clark és Nigel Mansell után ő a harmadik, aki háromszor is meg tudta nyerni hazai futamát.
The Guardian: Hamilton nyerte meg a Brit Nagydíjat Rosberg előtt az eső áztatta Silverstone-ban.
Daily Mail: Az elmúlt hónapokban rengeteget kritizált sportág úgy kelt fel az ágyából és sétált el, mint Lázár. Eső, biztonsági autó, stratégiai csata, kerék kerék elleni ütközetek, balesetek, meglepő éllovas – mindez hozzátett a fantasztikus Brit Nagydíjhoz. Azt tartják Rosbergről, képes lenne japánra fordítani a Koránt, miközben 300-zal száguld, de vasárnap Hamilton volt az okosabb.
The Independent: A brit nézők többsége azt kívánta Silverstone-ba menet, hogy Hamilton nyerjen, sokan mégis csalódottan mentek haza, mert szívesebben látták volna a Williams sikerét.

NÉMETORSZÁG
Frankfurter Allgemeine Zeitung:
Hamilton kötélidegekkel száguldott a hazai sikerig. Az ezüstnyilak Silverstone-ban is legyőzhetetlenek voltak – az idény eddigi legjobb, leglátványosabb és legszórakoztatóbb nagydíján.
Bild: Hamilton hazai győzelme. Ennyire nehéz dolga azonban még soha nem volt a világbajnoknak. A két Williams-pilótával vívott komoly csata után nyert, Rosberg második lett.
Süddeutsche Zeitung: Hamilton Rosberg és Vettel előtt: a megszokott forgatókönyv látványos formában valósult meg Silverstone-ban. Hamilton a szezon talán legszórakoztatóbb 94 percét követően ötödször nyert az idei kilencedik futamon, s ezzel 17 pontra növelte az előnyét a Brit Nagydíjon második csapattársával, Rosberggel szemben.

SPANYOLORSZÁG
Marca:
Ének az esőben. A Brit Nagydíj hajrájában eleredő eső esélyt adott Alonsónak, hogy megszerezze idei első vb-pontját.
As: Hamilton mindent jól csinált, a kezével és a fejével is. És amikor ez sikerül neki, mostanában senki sem tudja zavarba hozni. Hamilton autója olyan, mint egy torpedó.
La Vanguardia: Hamilton rettenetesen rosszul rajtolt, ám a stratégiájával fején találta a szöget és megmutatta, ki a főnök.
Mundo Deportivo: A Brit Nagydíj messzemenően a legőrültebb, legérdekesebb és legizgalmasabb futama volt a szezon eddigi részének. Hogy aztán a végeredmény szempontjából semmi új nincs a nap alatt, arról leginkább a Williams tehet. A rossz stratégia miatt a csapat elszalasztotta a nagy esélyt a sikerre.
Sport: Hamilton pályafutása legjobb szakaszában jár, s ezt remek teljesítménnyel, hazai közönség előtt mutatta meg az egész világnak.

FRANCIAORSZÁG
L’Équipe:
Hamilton volt a silverstone-i színdarab sztárja. Az elrontott rajt ellenére győzni tudott Silverstone-ban, a kifejezetten változatos Brit Nagydíjon.
Le Figaro: Az elrontott rajt, a tétovázó Williamsek és a futam végére megérkező eső ellenére Hamiltonnak sikerült győznie Nagy-Britanniában.

SVÁJC
Neue Zürcher Zeitung:
Hamilton a Brit Nagydíjon megmutatta, hogyan kell visszatérni a vereségek után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik