F1: Valtteri pontosan tudja, hol kell lennie jövőre – Wolff

Vágólapra másolva!
2019.01.04. 16:29
null
Bottas számára egyértelmű a cél a következő két idényre (Fotó: AFP)
Nagy elvárások elé állította Toto Wollf Valtteri Bottast. Korábbi menedzsere és jelenlegi főnöke szerint azonban a finn pilótában minden megvan ahhoz, hogy legyőzze ötszörös világbajnok csapattársát, Lewis Hamiltont. 

 

Valtteri Bottasszal tavaly nyáron hosszabbított szerződést a Mercedes, kétéves megállapodást írt alá a finnel. Bár 2018-ban Bottas nem igazán tudta felvenni a harcot a végül a világbajnoki címet bezsebelő csapattársával, Lewis Hamiltonnal, Toto Wolff szerint a jövőben képes lesz rá. Sőt, egy szinten teljesíteni Hamiltonnal valójában elvárás is a háromszoros futamgyőztessel szemben.

„Valtteri pontosan tudja, hol kell lennie jövőre. El kell űznie az összes balszerencsét, és azonos szinten kell teljesítenie Lewisszal – szögezte le a Mercedes csapatfőnöke. – Ez az, amire szüksége lesz a 2020-as évben. Nagyon jól tudja ezt, és mindez meg is van benne. Az, hogy Lewis fejlődik, azt jelenti, hogy Valtterinek is előre kell lépnie. Mindig is láttam a fejlődést benne, de egy ötszörös világbajnok ellen kell versenyeznie. Úgy kell elkezdenie az idényt, hogy szorosan ott van Lewis és a többi versenyző mellett a világbajnoki címért folyó csatában.”

Bottas számára tehát megvan a cél a következő két szezonra, de főnöke tisztában van azzal, hogy nem egyszerű dolgot kérnek tőle.

„Jelenleg a legjobb Lewist láthatjuk, és megvan az oka annak, hogy ötszörös világbajnok lett – vélekedik Wolff. – Megverni őt, amikor a csúcson teljesít, nagyon nehéz lesz, és ezt Valtteri is tudja. De azt hiszem, hogy megvan benne az, ami ehhez kell. Képes győzni, ezt bizonyította már néhány alkalommal, de sokszor volt balszerencsés, vagy olyan helyzetben volt, ahonnan nem tudott nyerni. Ha ez jó irányba halad, és a vébécímért harcolhat, akkor azt hiszem, hogy Valtteri képes lesz megnyerni azt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik