F1: újabb két pilótát sorolnak hátra a rajtrácson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.29. 18:18
Ahogy az az utóbbi időben megszokott, Mexikóban is lecsapott a technika ördöge néhány versenyzőre, így Daniel Ricciardo és Brendon Hartley is csatlakozott Fernando Alonsóhoz, Stoffel Vandoornéhoz és Pierre Gaslyhoz azok listáján, akik kénytelenek az időmérőn megszerzett rajtpozíciójukhoz képest máshonnan megkezdeni a futamot.

Daniel Ricciardo a hetedik helyen végzett a szombati időmérő edzésen, ám ma az autójában három erőforráselemet is ki kellett cserélni – köztük a belső égésű motort –, ami 20 helyes rajtbüntetéssel jár, így az ausztrál valószínűleg a 16. vagy a 17. pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását.Daniel Ricciardo a hetedik helyen végzett a szombati időmérő edzésen, ám ma az autójában három erőforráselemet is ki kellett cserélni – köztük a belső égésű motort –, ami 20 helyes rajtbüntetéssel jár, így az ausztrál valószínűleg a 16. vagy a 17. pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását.

A Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso számára rég sikerült ennyire rosszul időmérő. Először Pierre Gasly négykerekűje adta meg magát, majd alig néhány perccel később Brendon Hartley számára is idő előtt véget ért a kvalifikáció.

Azt egyelőre nem erősítette meg a Toro Rosso, hogy pontosan mit kell kicserélni Hartley gépében, és ez mekkora büntetéssel jár, ám Franz Tost csapatfőnök szerint Ricciardóhoz hasonlóan az új-zélandi esetében is a motor mehetett tönkre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik