BÖRZÖLI BERNADETT 2019.07.17 15:12

F1: újabb fejezet a Haas és a Rich Energy balhéjában

A Twitteren jelentette be William Storey, hogy elhagyja a Rich Energyt. A Haas névadó szponzorának eddigi vezérigazgatója a múlt héten okozott néhány kellemetlen pillanatot az amerikai istállónak, amikor azt hangoztatta: a Rich Energy szerződést bont a Haasszal.

Úgy tűnik, hogy egy darabig nem változik a Haas festése (Fotó: AFP)

 

Állt a bál a Brit Nagydíj hetén a Haas házi táján – a névadó szponzora, a Rich Energy Twitter-oldalán ugyanis megjelent egy közlemény, amely szerint az amerikai istálló gyenge teljesítménye miatt szerződést bontanak vele. A Haas később a saját közösségi felületein jelentette be, hogy a hír nem igaz, majd az is kiderült, hogy a furcsa bejelentés mögött a vállalat vezérigazgatója, William Storey állt.

Storey az alapítója és a többségi tulajdonosa volt a Rich Energynek, csakhogy a szerződésbontási szándékáról nem egyeztetett a vállalat egyéb résztulajdonosaival, akik egyértelműen az együttműködés folytatása mellett álltak. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy végül az lett, amit ők szerettek volna, ugyanis Storey a Twitteren jelentette be egy Bernie Ecclestone-nal közös képpel: már nem ő az energiaital-gyártó cég vezérigazgatója.„William Storey, a Rich Energy alapítója eladta a többségi részesedését egy harmadik félnek a Rich Energy Ltd.-ben. Ez a kétszínű, kisebbségi tulajdonnal rendelkező részvényesek által keltett undor miatt történt. De Schwarzenegger szavaival élve: vissza fog térni!” – utalt magára a tőle megszokott stílusban a leváltott szakember.

Azóta az is kiderült, hogy a cég Rich Energyről Lightning Voltra változtatja a nevét, az új vezérigazgató pedig Matthew Kell lesz, aki öt másik, többek között az építőiparban és a művészeti galériák területén tevékenykedő vállalat élén is áll. A Haas szponzorálását pedig jelen állás szerint a tulajdonosváltás után is folytatják.

2020.05.12 20:26:37

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Már nem megváltóként, csupán megtűrt emberként tekintenek rá.

2020.05.09 14:17:03

F1 ZSOLDOS BARNA

NSOktatás, 1. RÉSZ. Böngéssze át velünk a 2020-as F1-es sportszabályzat legérdekesebb, legmeghökkentőbb részeit.

2020.05.06 07:26:33

F1 TÓTH ANITA

Megújul a Hungaroring, felépül a MotoGP-pálya, ideális esetben tíz éven belül lehet versenyzőnk az F1-ben.

2020.04.29 17:16:00

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA. Alonso az esőben lekörözte Schumachert, de kerékcseréje balul sült el.

2020.04.14 12:33:36

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA, EXTRA. A húsvétkor elhunyt legenda legnagyobb futamgyőzelmére emlékezünk.