F1: újabb csapat vezetett be megszorításokat

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.04.06. 15:51
null
A Williams a második csapat, amely kénytelen volt lépéseket tenni a munkahelyek megóvása érdekében (Fotó: AFP)
A Williams hivatalos oldalán jelentette be, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés következtében kénytelen megszorításokat bevezetni.

 

Elsőként a McLaren hozta nyilvánosságra, hogy több alkalmazottját is kényszerszabadságra küldte, míg másoknak csökkentette a fizetését a munkahelyek megóvásának érdekében. A gárda két versenyzője, Lando Norris és Carlos Sainz Jr., illetve az ügyvezető igazgató, Zak Brown sem maradt ki a megszorításokból, valamennyien önként vállalták a fizetéscsökkentést, s utóbbi azt is elmondta, aggódik, hogy akár több csapat sem éli túl a világjárvány gazdasági következményeit.

Ezt megelőzvén az alakulatok hétfőn telekonferencián vesznek részt, és a 2021-es idényben hatályba lépő költségvetési limit csökkentéséről tárgyalnak.

Bár egyelőre nincs egyetértés a csökkentés mértékével kapcsolatban, az biztos, több csapat is kénytelen lesz már idén megszorításokat bevezetni. A McLaren után a Williams jelentette be a hivatalos oldalán, hogy kényszerszabadságra küldi egyes alkalmazottjait, míg másoknak csökkenti a fizetését, beleértve a két pilótát, George Russellt és Nicholas Latifit is, akiknek 20 százalékkal csökken a bére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik