F1: új hétvége, új büntetések várnak a párosra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.19. 19:56
null
Austinban is a rajtrács végéről vághatnak neki a versenynek a Toro Rosso pilótái (Fotó: AFP)
Austinban is csak a rajtrács végéről indulhatnak a Toro Rosso versenyzői, ugyanis Pierre Gasly és Brendon Hartley autójában is kicserélnek több erőforráselemet.

 

Miután az előző hétvégén, Szuzukában több probléma is előjött a Toro Rossónál az új Honda-erőforrással kapcsolatban, Austinban úgy döntöttek, hogy néhány elemből újat szerelnek be Pierre Gasly és Brendon Hartley autójába.

Gasly már az első austini szabadedzésen az új erőforrással ment, ám Hartley csak a szombati, harmadik tréningre kapja meg a frissebb elemeket. Előbbi egyébként új belső égésű motort – amely már a hetedik a megengedett három helyett –, turbófeltöltőt és MGU-H-t kap, míg Hartleynál egyelőre nem biztos, mely elemeket kell cserélni. Gasly biztosan, az új-zélandi valószínűleg a rajtrács végéről kezdi meg a vasárnapi futamot.

A Honda az Orosz Nagydíjra készült el továbbfejlesztett erőforrásával, a szocsi viadalra Gasly és Hartley is bevállalta az ebből fakadó rajtbüntetéseket. Ennek a motorszállító hazai pályáján, Szuzukában meg is lett az eredménye – legalábbis az időmérőn, melynek harmadik szakaszába mindkét pilóta bejutott. A versenyen azonban egyikőjük sem szerzett pontot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik