F1: új helyszínre kerülhet a jövő évi Német Nagydíj

Vágólapra másolva!
2016.07.31. 19:34
Előfordulhat, hogy az F1 számára új helyszínen tartják meg jövőre a Német Nagydíjat, amelynek megrendezésére a Sachsenring is bejelentkezett.

A Német Nagydíjra kötött szerződések alapján apáros években Hockenheim, a páratlanokban a Nürburgring ad otthont a futamnak. Tavaly azonban utóbbi nem tudta megrendezni a viadalt, és a jövő évi verseny kapcsán is sok a kérdőjel. A Nürburgring nem tett le a futamról, Hockenheim, akárcsak 2015-ben, érdeklődik, s német lapok szerint a Sachsenring is képbe került.

„Csodás lenne, csodás az a pálya, rengeteg olyan néző menne el, aki egyébként nem engedheti meg magának” – mondta Marc Surer német tévékommentátor, korábbi F1-es pilóta.

A régi Kelet-Németország déli részén, Chemnitz mellett fekvő Sachsenringet kissé át kell építeni, hogy F1-kompatibilis legyen, de ellene szól, hogy mivel állandó MotoGP-helyszín, a bukóterei kavicsosak, ami már nem jellemző az F1-es pályákra.

A Német Nagydíjat 35-ször rendezték meg Hockenheimben, 26-szor a Nürburgringen, s egyszer, 1959-ben a Berlin melletti autópályán kialakított AVUS-on.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik