F1: törölték a Japán GP szombati napját – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.10.11. 03:57
null
A rajongók nem láthatják szombaton a mezőnyt a pályán (Fotó: AFP)
Változik a Japán Nagydíj programja, amiért szombaton a szuzukai pálya környékére megérkezik a Hagibisz tájfun. Emiatt a harmadik szabadedzést nem rendezik meg, az időmérőt pedig áttették vasárnapra.

 

Már a versenyhétvége kezdete előtt kérdéses volt, hogy vajon a tervek szerint zajlik-e program Szuzukában, ugyanis a szervezők számoltak azzal, hogy Japán déli részére megérkezhet a Hagibisz tájfun, amelyet a Japán Meteorológiai Intézet az országra lecsapó tájfunok közül „az idei legerősebbnek” nevezett előrejelzésében, és a várakozások szerint minimum 220 milliméter esőt hozhat.

A vihart főként a hétvége szombati napjára várták, s bár a döntést kissé későbbre tervezték, már az első szabadedzés kezdetén tudni lehetett, hogy a mezőny nem hajthat a pályára szombaton. A megváltozott program szerint nem lesz harmadik szabadedzés, a magyar idő szerint reggel 8 órakor kezdődő időmérő pedig nem szombaton, hanem vasárnap, a verseny előtt, egész pontosan 3 órakor lesz.

A futam kezdési időpontján nem módosítottak, vagyis az előzetes tervek szerint 7.10-kor lesz a rajt. Legutóbb 2010-ben volt rá példa, hogy vasárnap rendezték az F1-es időmérőt Szuzukában. Igaz, akkor csak azután döntöttek a kvalifikáció eltolásáról, hogy a tervezett időben a heves esőzés miatt nem engedték pályára a mezőnyt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik