F1: tízből kilenc csapat a fejvédő ellen szavazott, mégis bevezetik

Vágólapra másolva!
2017.07.20. 10:06
null
A Halo felkerül az autókra 2018-tól (Fotó: AFP)
Szerdai ülésén a Formula–1 Stratégiai Csoportja döntött a Halóval és a Pajzzsal kapcsolatban – hiába szavazta le a legtöbb csapat a két eszközt, előbbi 2018-tól akkor is felkerül az autókra.

 

Mint ismert, a fej nagyobb védelmének érdekében kifejlesztett eszközök egyike sem nyerte el a pilóták tetszését. Sebastian Vettel, a Ferrari pilótája a Brit Nagydíjon tesztelt plexi (a „Pajzs") kapcsán úgy fogalmazott, „egyenesen szédült tőle”, míg a 2016-os szezonban többször is kipróbált, Halo névre keresztelt glóriakeret esetében sokan a megfelelő kilátás hiányára panaszkodtak.

A Formula–1 Stratégiai Csoportja szerdai ülésén pontot tett az ügy végére: noha az eszközöket a tízből kilenc csapat leszavazta, a 2018-as szezontól a Halo biztonsági okokból ennek ellenére bekerül a szabályzatba, így pedig nincs szükség az istállók beleegyezésére.

Az FIA hozzátette, a „kialakítást addig még fokozzák, az eszköz további fejlesztéseken esik át”.

A szabálymódosítás véglegesítéséhez még szükség lesz a Motorsport-világtanács beleegyezésére, ám ez a hírek szerint már csak formalitás, nem jelent különösebb akadályt a Stratégiai Csoportnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik