F1: Vettel elégedetlen a szédítő élményt jelentő fejvédővel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.14. 17:59
null
„Ebből vajon hogyan mászom ki?!” (fotó: twitter.com)
A Formula–1-es Brit Nagydíj első szabadedzésén a Ferrari pilótája, Sebastian Vettel tesztelte a tervek szerint 2018-ban bevezetendő újfajta fejvédő eszközt, a leginkább egy plexi szélvédőre emlékeztető pajzsot – és nem volt róla jó véleménnyel.

A német az első edzés első fél órájában tett meg néhány kört az eszközzel a Ferrariján, ám a teszt után meglehetősen elégedetlenül nyilatkozott róla.

„Nyilvánvalóan tudjuk, hogy mi a célja ennek az eszköznek, ezért is próbáltam ki, de megszédültem tőle. Torzította a látást, tükröződött a kijelzőm, és a hosszú egyenesekben, nagy sebesség mellett a levágó légáramlás folyamatosan előre nyomta a fejem. Szóval volt egy tervezett menetrendünk vele, de megszakítottuk a tesztet” – mondta Vettel, aki arra is kitért, hogy nem olyan egyszerű be- és kiszállni sem a pilótafülkébe, ha fel van szerelve a szélvédő.

„A beszállás kevésbé lényeges, a kiszállásnál viszont nem segít a jelenléte, de ez talán csak megszokás kérdése, ezért nyilván nem ez a legfontosabb kérdés” – fogalmazott a Ferrari négyszeres világbajnok pilótája.

A tervek szerint a pajzsot Monzában bővebb próbának vetik alá, és az Olasz Nagydíj során dőlhet el, hogy további átalakításokat tartanak-e szükségesnek, vagy ebben a formájában próbálja meg bevezetni jövőre a fejvédő eszközt az FIA.

MUNKÁBAN A PAJZS

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik