F1: távozott posztjáról a sajtófőnök, két utódja is lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.18. 10:54
null
Bonciani (jobbra) személyében kimagasló egyéniség távozott a sportágból (Fotó: twitter.com)
Az olasz rmcmotori.com értesülései szerint távozik posztjáról Matteo Bonciani, a Formula–1-es versenysorozat sajtófőnöke, akinek helyét a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) kommunikációs igazgatója, Oliver Fisch valamint Tom Wood, a Formula-E-sorozat korábbi sajtósa veszi át.

Matteo Bonciani feltűnő figurája volt a paddocknak és a bokszutcának az elmúlt években: az olasz sajtósnál kevés magasabb ember fordult meg rendszeresen az F1 bennfentesei között az utóbbi időszakban.

Az elmúlt nyolc évben az FIA kommunikációs igazgatójaként Bonciani sorozatban több mint 150 F1-es versenyhétvégén volt a helyszínen, és dolgozott a sorozat sajtófőnökeként.

„Ideje lassítanom az elmúlt időszakot követően, és az igazság, hogy új kihívásokra is vágyom. Élmény volt a sportág és a média legnagyobb koponyáival együtt dolgozni. Az F1-es kollégák második családommá váltak, mindannyian hiányozni fognak” – mondta az olasz szakember, akinek munkáját Jean Todt, az FIA elnöke is megköszönte.

„Köszönet illeti Matteót az eltökélt és elkötelezett munkájáért, amit az elmúlt években végzett. Azért is külön köszönet jár neki, amiért az FIA legnagyobb presztízsű bajnoki sorozatáról tudósító újságíróknak minden pillanatban támaszul és segítségül szolgált, amikor szükség volt rá” – jelentette ki Todt.

Bonciani a jövőben az FIA média-tanácsadójaként dolgozik, F1-es sajtófőnöki pozícióját a jövőben a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) kommunikációs igazgatója, Oliver Fisch, valamint Tom Wood, a Formula-E-sorozat korábbi sajtósa veszi át.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik