Munkatársunktól 2020.05.01 09:09 Frissítve: 2020.05.01 09:19

F1: tárgyal a Hungaroring a zárt kapus Magyar Nagydíjról

Folytatják az egyeztetést a nemzetközi promóterrel, a már megvásárolt jegyeket a szurkolók átvihetik 2021-re, vagy visszaválthatják. A kormány tegnapi döntésével nyilvánvalóvá vált, hogy az idei Magyar Nagydíjat nem rendezhetik meg nézők előtt, a Hungaroring ezzel kapcsolatos közleményét alább olvashatják.

Idén nézők nélkül rendezhetik a Magyar Nagydíjat (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„A kormánynak az a döntése, hogy augusztus 15-ig nem tarthatók 500 főnél nagyobb létszámú rendezvények az országban, a Formula–1 Aramco Magyar Nagydíjat is érinti.

A Hungaroring csapata a legvégsőkig kivárt, és jelenleg is folyamatosan egyeztet a nemzetközi jogtulajdonossal, ám mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a 35. Formula–1 Magyar Nagydíjat minden erőfeszítésünk ellenére sem tudjuk nézők előtt megtartani.

 
Magyarország egész területén lehetnek sportrendezvények - kormányrendelet
Gyulay Zsolt: Ha lesz Magyar Nagydíj, zárt kapus lesz

Természetesen számunkra is az egészség a legfontosabb, és az, hogy fantasztikus szurkolóinkat, munkatársainkat, sportszakmai személyzetünket biztonságban tudjuk, így elismerjük, hogy ez a döntés szükséges volt.

Az utóbbi hetekben folyamatosan azt hangoztattuk, minden megoldásra nyitottak vagyunk, hogy a Formula–1-es világbajnoki sorozat mezőnyét az idén is vendégül láthassuk, tegnap viszont az is nyilvánvalóvá vált, hogy mindez csak zárt kapuk mögött lehetséges. Úgy gondoljuk azonban, sokkal jobb megoldás, ha a magyar szurkolók az M4 képernyőjén keresztül, az 5G technológiát is felhasználva figyelemmel követhetik a Magyar Nagydíj eseményeit, mint ha egyáltalán nem lenne hazai verseny az idén. Ehhez jön még az országimázshoz adott érték, hiszen a nemzetközi közvetítések révén több tízmillió ember láthatja a versenyünket világszerte. Tovább folytatjuk tehát a munkát a nemzetközi promóterrel, hogy megtaláljuk a lehető legjobb megoldást.

A Hungaroring számára mindig is az autósportrajongók voltak a legfontosabbak, hiszen nélkülük a pálya nem lenne az, ami: az ország motorsportközpontja. Így természetesen nem feledkezhetünk meg azokról, akik már korábban megvásárolták a jegyüket az idei Magyar Nagydíjra. Szurkolóinknak lehetőségük lesz a már megvásárolt jegyüket átvinni a 2021-es szezonban tartandó hungaroringi futamra, illetve visszaválthatják. Utóbbi esetben kérjük türelmüket, lévén a jelenleg kialakult helyzet minket is váratlanul ért. Az ezzel kapcsolatos pontos információkat közzétesszük, amilyen hamar csak lehetséges.”

2020.05.12 20:26:37

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Már nem megváltóként, csupán megtűrt emberként tekintenek rá.

2020.05.09 14:17:03

F1 ZSOLDOS BARNA

NSOktatás, 1. RÉSZ. Böngéssze át velünk a 2020-as F1-es sportszabályzat legérdekesebb, legmeghökkentőbb részeit.

2020.05.06 07:26:33

F1 TÓTH ANITA

Megújul a Hungaroring, felépül a MotoGP-pálya, ideális esetben tíz éven belül lehet versenyzőnk az F1-ben.

2020.04.29 17:16:00

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA. Alonso az esőben lekörözte Schumachert, de kerékcseréje balul sült el.

2020.04.14 12:33:36

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA, EXTRA. A húsvétkor elhunyt legenda legnagyobb futamgyőzelmére emlékezünk.