F1: Senkit nem érdekel Button visszatérése, még őt sem – Webber

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.10. 10:29
Mark Webber, a korábbi F1-es versenyző szerint Jenson Button nem veszi túl komolyan Fernando Alonso helyettesítését a Monacói Nagydíjon, de az ausztrál megérti 2009 világbajnokának csekély lelkesedését.

Fernando Alonso, a McLaren-Honda versenyzője nagyjából egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy kihagyja a Formula–1-es Monacói Nagydíjat, és helyette a legendás Indy 500-on indul az Egyesült Államokban. Már akkor sejteni lehetett, hogy a spanyolt korábbi csapattársa, a tavaly visszavonult Jenson Button helyettesíti a monacói versenyen, nem sokkal később ezt meg is erősítette a McLaren.

Mark Webber, a Red Bulltól 2013 végén visszavonult pilóta szerint azonban ez a McLaren-Honda jelenlegi gyengélkedése miatt nem sok embert érdekel, még magát Buttont sem.

„Nincs nagy hírértéke Jenson monacói beugrásának – vélekedett Webber. – Valószínűleg már az első szabadedzésen gondjai adódnak az üzemanyagnyomással, majd az időmérőn a tizenhetedik helyre kvalifikálja magát, míg a versenyen tizenkét kör után leáll az autója. Kit érdekelne ez?”

A Bahreini Nagydíj után a mezőny a szahíri pályán maradt az első évközi tesztre, és mivel akkor már biztos volt, hogy Button ugrik be Alonso helyére Monacóban, a brit világbajnoknak megvolt az esélye arra, hogy kipróbálja az MCL32-es versenygépet. Button azonban nem élt ezzel a lehetőséggel, amelynek Webber szerint egyszerű oka van.

„Jenson nem tesztelte az autót Bahreinben, vagyis nem veszi túl komolyan a helyzetet. Inkább Amerikában maradt, és triatlonozott, nem foglalkozott a bahreini teszttel. Ez igazából kissé meg is lepett engem.”

Webber a McLaren jelenlegi pilótapárosáról is elmondta véleményét, és elismerően nyilatkozott az F1-ben első teljes szezonját teljesítő Stoffel Vandoorne-ról.

„Nagyon kedvelem Stoffelt, nagy karrier állhat előtte. Jó tanulási lehetőség, hogy Fernando mellett dolgozhat. Jelenleg Fernando irányítja a McLarent. Hatalmas versenyző, és ez jó Stoffel fejlődését illetően” – mondta Webber.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik