F1: Sainz már Austinban átveszi Palmer helyét – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.07. 14:15
null
Carlos Sainz csapattársa már az Amerikai Nagydíjtól Nico Hülkenberg lesz (Fotó: AFP)
Beigazolódtak a pletykák, melyek szerint még a szezon vége előtt elhagyja Jolyon Palmer a Renault-t. A brit pilóta Instagram-oldalán jelentette be, hogy a holnapi szuzukai futam után már nem ő lesz a francia istálló egyik versenyzője.

Palmernek ez a második szezonja a gyári csapatnál, de már jó ideje pletykáltak a távozásáról. Néhány hete végül pont került a renault-s karrierje végére, amikor is kiderült, hogy a Toro Rossótól kölcsönbe érkező Carlos Sainz Jr. lesz Nico Hülkenberg csapattársa jövőre a francia alakulatnál.

Rögtön a bejelentés után szárnyra kaptak olyan hírek, melyek szerint Palmer már az idei szezont sem fejezi be a Renault-nál, ma azonban ezt hivatalosan is bejelentette a brit pilóta az Instagram-oldalán. Ezt azóta csapata is megerősítette, arra a kérdésre azonban nem adtak választ, hogy ki veszi át Palmer helyét az október végi Amerikai Nagydíjtól.

„A holnapi Japán Nagydíj lesz az utolsó versenyem a Renault-val – írta Palmer az Instagramon. – A rajtbüntetésem miatt majdnem a rajtrács legvégéről indulok, de mint mindig, most is mindent beleadok. Köszönöm mindenkinek a támogatást, amit az elmúlt két évben kaptam, ez nagyon sokat jelent!"

A Toro Rosso azóta bejelentette Sainz korai távozását és Danyiil Kvjat visszatérését. Az orosz a Malajziai Nagydíj előtt kényszerült átadni az ülését Pierre Gaslynak, így viszont rajthoz állhat a hátralévő négy versenyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik