F1: Rosbergnek és Vettelnek nincs piaci értéke - Ecclestone

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.24. 12:47
Bernie Ecclestone sohasem titkolta, hogy a jelenlegi F1-es mezőnyből Lewis Hamilton a kedvence, s nem csak azért, ahogy versenyez. Ellenpéldaként a két német nagyágyút, Sebastian Vettelt és Nico Rosberget hozta fel, szerinte nem csoda, hogy visszaesett a német szurkolók érdeklődése.

„Nagy rajongója vagyok Lewisnak, mert tökéletes reklámarca az F1-nek – mondta Ecclestone az F1 hivatalos honlapjának Rosberggel közösen adott interjújában. – Piaci szempontból, bármennyire is fáj, azt kell mondanom, Nico nem elég jó. Nem keresi úgy a rivaldafényt, mint Lewis, akinek az az álma, hogy híressé váljon. Örülök, hogy van egy ilyen versenyző. Igaz, én sem tudnék olyan lenni, mint ő, nem szeretem az arany ékszereket.”Ecclestone az F1 hivatalos honlapjának Rosberggel közösen adott interjújában. – Piaci szempontból, bármennyire is fáj, azt kell mondanom, Nico nem elég jó. Nem keresi úgy a rivaldafényt, mint Lewis, akinek az az álma, hogy híressé váljon. Örülök, hogy van egy ilyen versenyző. Igaz, én sem tudnék olyan lenni, mint ő, nem szeretem az arany ékszereket.”

Rosberg szerint Ecclestone igazságtalan azzal a kijelentésével, hogy nem jó reklámarca az F1-nek. Erre az angol üzletember kifejtette, mire gondol.

„Rosszabbul hangzik, mint ahogy gondolom, de a német szurkolók tényleg nem állnak melletted. Az idei Német Nagydíj törlése a bizonyíték arra, hogy a német piac nem megfelelő az F1 számára. Lewis hős Nagy-Britanniában, a britek imádják az F1-et. Sebastian sem tesz sokat az F1-ért, alig ismerik meg az emberek az utcán – folytatta Ecclestone. – Hiányoznak a karakterek a sportágból. Nemcsak a pilóták, a csapatvezetők is szürkék. Toto Wolff civilben kimegy az utcára, és senki sem ismeri meg. Maurizio Arrivabene nagy karakter, de önmagát építi, nem az F1-et.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik