F1: Rosberggel ellentétben én mindig nyerni akarok - Hamilton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.15. 09:19
null
Hamilton szerint Rosberg vereséget érdemel, ha nem próbálkozik elég keményen (Fotó: Action Images)
Lewis Hamilton szerint az a baj a Kínai Nagydíj után őt a vezetési stílusa miatt kritizáló Nico Rosberggel, hogy nem is akarta megnyerni a sanghaji futamot.

Mint ismert, Rosberg azért bírálta Hamiltont, mert a verseny közepén lassabban ment a kelleténél, így a harmadik helyezett Sebastian Vettel felzárkózott a két Mercedesre, és veszélyeztette Rosberg második helyezését.

„Nico nem is próbált meg támadni. Valaki azt mondta, jó neki a második hely is – idézte Hamiltont a Sky Sports. – Ez a különbség kettőnk között. Én mindig nyerni akarok. Mindent megtettem volna, hogy elé kerüljek, vagy legalább három körön keresztül padlógázt nyomtam volna, hogy meglássam, mire megyek vele.”

Rosberget vasárnap sokan támadták a Twitteren, hogy csak sírni tud, mire a német válaszként egy házi videón válaszolt, amelyet a sanghaji repülőtér várójában készített. Ebben elmondta, miért nem támadta meg Hamiltont.

A 11. BAHREINI NAGYDÍJ PROGRAMJA
PÉNTEK
13.00–14.30: 1. szabadedzés
17.00–18.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
14.00–15.00: 3. szabadedzés
17.00–18.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
17.00: a verseny rajtja
Az időpontok magyar idő szerint értendők, az NSO mindegyik edzésről élő szöveges tudósítással számol be.

„A verseny első szakaszában próbáltam támadni, de akkor Lewis is gyorsított. Ám ekkor éreztem, hogy amint közel kerülök hozzá, főleg a hátsó egyenes előtti hosszú kanyarban, csúszkálni kezdett az autó, a gumik ettől azonnal felhevültek, és tönkrementek. Ezt nem akartam kockáztatni később, csak magammal szúrtam volna ki, ha támadom” – állította Rosberg.

Hamiltont nem győzte meg Rosberg magyarázata. Ő a tavalyi Olasz Nagydíjon csapata tanácsa ellenére közeledett Rosberghez, és hibába is kergette a németet.

„A motorsport erről szól, a versenyről. Ne vegyük el az élvezetét! Ha a második vagy a harmadik helyen haladtam volna, mindent megteszek. Nem maradok le két-három másodperccel csak azért, hogy biztonságban végigérjek az etapon. Persze, jó, ha bírják a gumik, de ha egyszer gyorsabb vagy a másiknál, meg kell próbálnod előzni. Ez az egész lényege, ez a legjobb benne” – mondta Hamilton, aki szerint Rosberg saját gyengeségét próbálta leplezni a verseny utáni méltatlankodásával.

„Nem volt elég gyors, ennyi. Ez az F1. Úgy nőttem fel, hogy minden lehetséges F1-es futamot megnéztem. Mindig előzéseket és csatákat akartam látni. Most, hogy itt vagyok, nem akarom, hogy beleszóljanak a csatába, hogy a gumik kímélése miatt kétszer meg kelljen gondolni, érdemes-e manővert kezdeni – mondta Hamilton a Guardiannak. – Ha valaki gyorsabb nálam, legyen ott szorosan mögöttem, helyezzen nyomás alá. Ha nem tudom kivédekezni, vesztettem. Tavaly Bahreinben sem én voltam a gyorsabb, de sikerült Nicót magam mögött tartani. Az a csata volt a legnagyobb, amit vívhattunk.”

A hét végén Bahreinben, a tavalyi nagy csata helyszínén folytatódik a vb-küzdelem. A mezőny nagy része már hétfőn megérkezett a szigetországba, amelyet aznap nagy homokvihar sújtott, napokig kell takarítani, hogy eltűnjön a homok a pályáról, a boxutcából és az épületek közeléből.

A VB ÁLLÁSA
GYŐZELEM DOBOGÓ PONTSZERZÉS PONT
1. Lewis Hamilton 2 3 3 68
2. Sebastian Vettel 1 3 3 55
3. Nico Rosberg 3 3 51
4. Felipe Massa 3 30
5. Kimi Räikkönen 2 24
6. Valtteri Bottas 2 18
7. Felipe Nasr 2 14
8. Daniel Ricciardo 3 11
9. Nico Hülkenberg 1 6
9. Max Verstappen 1 6
9. Romain Grosjean 1 6
12. Carlos Sainz Jr. 2 6
13. Marcus Ericsson 2 5
14. Danyiil Kvjat 1 2
15. Sergio Pérez 1 1
KONSTRUKTŐRÖK
1. Mercedes 119
2. Ferrari 79
3. Williams-Mercedes 48
4. Sauber-Ferrari 19
5. Red Bull-Renault 13
6. Toro Rosso-Renault 12
7. Force India-Mercedes 7
8. Lotus-Mercedes 6
A BÜNTETŐPONTOK ÁLLÁSA
Pastor Maldonado
5
Marcus Ericsson
5
Sergio Pérez
4
Jean-Éric Vergne*
3
Romain Grosjean
2
Nico Hülkenberg
2
Kevin Magnussen*
2
Jenson Button
2
Roberto Merhi
2
Esteban Gutiérrez*
1
*nincs az idei mezőnyben

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik