F1: Rosberg vb-címe arcátlan lopás lenne - sajtóvisszhang

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.11.03. 15:22
null
„Rosbergben nyoma sincs a Spában látott agresszivitásnak” (Fotó: Action Images)
A nemzetközi sajtó a győztes és az összetettben is vezető Lewis Hamiltont méltatta, illetve az Formula–1-es kiscsapatokat a szakadék szélére sodró pénzügyi válságot taglalta az Amerikai Nagydíj másnapján.

NAGY-BRITANNIA
The Times:
– Bár a texasi fővárosban rendezett versenyen senkinek sem ment fel a pulzusa, mégis egyfajta megkönnyebbülést jelentett a csapatok között három napig tartó hatalmi harcban, amely majdnem a Force India, a Lotus és a Sauber által kezdeményezett bojkottba torkollott. A legtöbben abban reménykednek, hogy a hétvégi Brazil Nagydíj előtt megszületik az a pénzügyi megállapodás, amely biztosítja a kisebb csapatok életben maradását.
Daily Mail:
– A matematikusok szerint a világbajnokság még mindig nyitott, a pszichológusok azonban azt mondják, már minden eldőlt. Rosberg kemény próba elé állította Hamiltont, végül azonban el kellett viselnie a vereséget, amelyet elsősorban csapattársa elképesztő gyorsasága miatt szenvedett el.
The Guardian: – Lewis Hamilton cowboy-kalapban ünnepelte diadalát az Amerikai GP végén, de egy korona alkalmasabb lett volna erre a célra. Ennek a szezonnak a brit a legkiemelkedőbb versenyzője, s ha Rosberg mindezek után megnyeri a vb-címet, az felérne egy arcátlan lopással.
The Sun: – Akárcsak egy hollywoodi westernfilmben, Hamilton egy lövéssel intézte el riválisait. A 24. körben egy lélegzetelállító előzéssel átvette a vezetést, s azután már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

A Mercedes lemondana a pénzéről, a Ferrari és a Red Bull nem
A Mercedes lemondana a pénzéről, a Ferrari és a Red Bull nem

NÉMETORSZÁG
Bild:
– Rosberg elsőként indult, de megint csak második lett. Hamilton megint a pályán előzte meg, Rosbergben nyoma sincs a Spában látott agresszivitásnak. Közben Bernie Ecclestone attól retteg, hogy összeomlik életműve, a Formula–1.
Die Welt: – Újabb csapás érte Rosberg vb-esélyeit, amelyek szertefoszlani látszanak. Most már az angol kezében van a német sorsa.
Berliner Morgenpost: – Hamilton ismét tarkón vágta Rosberget.

SVÁJC
Blick:
– Rosberg csődöt mondott! Oda a vb-cím?
Berner Zeitung: – Hamilton legyőzhetetlen.

OLASZORSZÁG
Tuttosport:
– Hamilton-show az Egyesült Államokban, közel a világbajnoki cím. Lewis Hamilton egy lépésre a második vb-diadalától. Hamilton gyorsabb volt, több kockázatot vállalt, s a kulcspillanatban kicsit agresszívabb volt, mint német csapattársa.
La Gazzetta dello Sport: – Az ötödik győzelem sorozatban. Hamilton keze már szinte a vb-trófeán.
La Stampa: – Kiütéses győzelem Hamiltontól, Rosberg a padlón.

SPANYOLORSZÁG
El País:
– A Mercedes már az első futamon megnyerte az idei vb-t. Az új szabályoknak köszönhetően tökéletes forgatókönyv született a német gyár szempontjából. Hamilton és Rosberg versenyautói inkább torpedók, mint ezüstnyilak.
El Mundo: – Hamilton és Rosberg a dobogón nem néznek egymásra. A Mercedes-pilótákat nemcsak 24 pont, hanem egy láthatatlan fal is elválasztja egymástól.
El Periódico: – A világbajnokság tulajdonképpen eldőlt. Az, hogy a nagy csapatoknál mi zajlik a kulisszák mögött, a következő napokban és hetekben sokkal érdekesebb lesz, mint ami a pályán történik.
Marca: – Hamilton egy zseniális előzéssel intézte el Rosberget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik