F1: Rosberg szerint a saját kezében van a sorsa

Vágólapra másolva!
2014.10.31. 14:51
A Formula–1-es világbajnoki pontversenyben a brit Lewis Hamiltontól 17 ponttal lemaradva második Nico Rosberg, a konstruktőrök között már vb-győztes Mercedes német pilótája úgy véli, saját kezében van a sorsa az összetett győzelmet illetően.

A 29 éves versenyző a július 20-ai Német Nagydíj óta nem nyert futamot, bár Belgiumban, Olaszországban, Japánban és Oroszországban is második volt, csapattársa, a 2008-ban világbajnok Hamilton viszont sorozatban négyszer győzött, így előnyre tett szert vele szemben.

„A helyzet most már valamivel könnyebb, a konstruktőri pontversenyre nem kell koncentrálni, már csak az egyéni vébécímért versenyzünk, ezért erre fogok összpontosítani, ezért fogok harcolni” – mondta Rosberg a hétvégi Amerikai Nagydíj helyszínén, a texasi Austinban.

A német pilóta arról is beszélt, nem tartja jónak azt, hogy az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon dupla pontokért versenyez majd a mezőny, és ezzel egyetértett csapattársa is. Ugyanakkor mindketten azt mondták az amerikai versenyhétvégét megelőző sajtótájékoztatón, hogy egyelőre nem foglalkoznak a szezonzáróval, most csak az aktuális feladatukra koncentrálnak.

Az Amerikai Nagydíj után a jövő hétvégén Brazíliába utazik a Formula–1, az abu-dzabi futamra pedig november 23-án kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik