F1: Rosberg elnézést kért Hamiltontól és a csapattól

Vágólapra másolva!
2014.08.29. 16:10
null
Nico Rosberg és Lewis Hamilton kemény, de sportszerű csatában döntené el a világbajnoki címet (Fotó: Action Images)
A Formula–1-es világbajnokságban szereplő Mercedes német pilótája, a pontversenyt vezető Nico Rosberg bocsánatot kért Lewis Hamiltontól és az istállótól, amiért a Belga Nagydíjon összeütközött a csapattársával. A német gyár közleményében tudatta, nem fér bele még egy ütközés a csapattársak között, de a pilóták továbbra is szabadon versenyezhetnek egymással.

 

A német pilóta Facebook-oldalán kért elnézést a történtekért.

„A Belga Nagydíj óta sok időt töltöttem azzal, hogy gondolkodjak azon, mi történt a futam alatt, és hogy ezt megbeszéljem a csapattal. Már kifejeztem sajnálatom az eset miatt, de miután ma találkoztam Totóval, Paddyvel és Lewisszal, remélem, hogy tovább tudunk lépni, és egy döntésbeli hibának írjuk le a részemről” – indított Rosberg.

„Az első számú szabály számunkra, mint csapattársak számára az, hogy nem szabad ütköznünk, de mégis pontosan ez történt. Ezért a döntésbeli hibáért elnézést kérek Lewistól és a csapattól. Továbbá sajnálatomat szeretném kifejezni a szurkolók felé, akik így nem láthatták a csatánkat az első helyért Belgiumban” – tette hozzá a pontversenyt vezető német játékos.

„Lewis és én egyértelmű instrukciókat kaptunk a csapattól, hogyan versenyezzünk egymással. Pilótaként egyértelmű felelősséggel tartozunk a csapat felé, a sportág szurkolói és partnerünk, a Mercedes-Benz felé, hogy tiszta versenyt hozzunk le. Ezt a felelősségünket nagyon komolyan vesszük. Azt várom, hogy a szezont kemény, de fair csatában harcoljuk végig a pályán és azon kívül is, egészen az Abu-Dzabi Nagydíj utolsó köréig” – zárta mondandóját Rosberg.

A Mercedes is megerősítette közleményében a német versenyző szavait:

„Toto Wolff, Paddy Lowe, Nico Rosberg és Lewis Hamilton találkozott ma a Mercedes főhadiszállásán, hogy megvitassák a Belga Nagydíjon történteket. A találkozó során Nico elismerte felelősségét az ütközésért, és elnézést kért ezért a hibájáért. Megfelelő fegyelmi intézkedések születtek az incidenst követően. A Mercedes-Benz továbbra is elkötelezett a kemény, fair versenyzés mellett, mert ez a helyes mód világbajnoki címeket nyerni. Ez a jó a csapat, a szurkolók és a Formula–1 számára is. Lewis és Nico megértette és elfogadta a csapat első számú szabályát, nem lehet kontakt a pályán az istálló autói között. Egyértelműen tisztázva lett, hogy még egy hasonló eset nem lesz tolerálható. De Nico és Lewis a mi pilótánk, és hiszünk bennük. Továbbra is szabadon versenyezhetnek a világbajnoki címért.”

Rosberg előnye 29 pontra nőtt második helyével, és azzal, hogy Hamilton végül nem tudott pontot szerezni a futamon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik