F1: Rosberg azért volt ideges, mert „elcseszte” – Lauda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.28. 10:22
A Formula–1 háromszoros világbajnok pilótája, az osztrák Niki Lauda szerint Nico Rosberg azért volt ideges az Amerikai Nagydíj után, mert „elcseszte” a lehetőséget, hogy késleltesse Lewis Hamilton ünneplését, nem azért, ami az első kanyarban történt.

Nico Rosberg mérges és elégedetlen volt az austini futam után, és színpadiasan visszadobta a második helyért járó sapkát Lewis Hamiltonnak.

A Mercedes elöljárója, Niki Lauda azt mondta, teljesen megérti Rosberg idegességét – de úgy gondolja, sokkal inkább azért volt rossz kedvű, mert nem tudta elrontani Hamilton ünneplését.

„Ez a hétvége volt a legrosszabb Nico számára, mert a kezében volt a győzelem, de elcseszte. Ha ilyet teszel egy baleset után, az első kanyarban – és a csapattársad lesz a világbajnok, az a legrosszabb dolog. Pár napig szenvedni fog, de aztán beszélek a fejével. Át kell gondolnia, mi történt, majd azt mondani magának: »Mi a francért mentem ki a rossz időben?« Aztán elfelejti, elmegy Mexikóba, és a semmiből újrakezdi” – írta le az eseményeket Lauda.

Habár Rosberg tudta, hogy a világbajnoki cím elérésének esélyei karcsúak voltak, Lauda szerint kis elégedettséget okozott volna számára, ha Hamilton még nem nyerte volna meg a címet. Lauda visszaemlékezett az 1985-ös Holland Nagydíjra, amelyen Alain Prost francia csapattársa felett aratott győzelmével elnapolta a koronázást.

„Régen én is voltam mérges magamra, miután elcsesztem, de ilyen előfordul, a sofőrök követnek el hibákat – folytatta Lauda. – Nico sehogy sem tudta volna megnyerni a világbajnokságot. Csak késleltetni tudta volna Hamilton ünneplését. Én kitoltam Prost bajnoki címét 1985-ben, Zandvoortban. Csak, hogy azt mondhassam: »Cseszd meg!« Szóval akárhogy is, tudom, milyen mégis veszíteni. De kell adni egy utolsó üzenetet, hogy: tessék, vidd! Nico ma ezt a lehetőséget szalasztotta el, és ezért mérges.”

Rosberg úgy érzi, igenis fontos volt, ami az első kanyarban történt, és tisztáznia kell a helyzetet Hamiltonnal.

„Az első kanyar tiszta ügy. A kanyar csúcspontjánál én voltam előrébb, nekem lett volna jogom az ívet elfoglalni, ő azonban nekem jött, és letolt az útról. Összeértünk, súlyosnak tűnt, nehéz volt ellenkormányozni, mert összeértek a kerekek, ilyen nem fér bele. Ezzel túl messzire ment, ez így nem helyes. Meg kell beszélnünk, és nem tudom, hogyan lesz majd tovább. Nem ez döntötte el a versenyt, hanem az, hogy a vége felé hibáztam, ezért veszítettem el” – fogalmazott Rosberg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik