F1: Robert Kubica a Pirelli tesztpilótája lehet

Vágólapra másolva!
2012.09.22. 11:26
Címkék
A Pirelli szívesen látná Robert Kubicát hivatalos Formula–1-es tesztpilótájaként 2013-ban, ha a 2011 februárjában ralibalesetben súlyos kar- és lábsérüléseket szenvedő lengyel megfelelő állapotba kerül ahhoz, hogy F1-es autót vezessen. Az olasz gumigyár ezzel is segítené a versenyzőt a visszatérésben.

„Egyértelműen számolunk vele – mondta Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója, aki Jaime Alguersuari utódját keresi, mivel a spanyol közölte vele, hogy F1-es szerződést fog kapni a 2013-as idényre. – Ha megfelelő állapotba kerül, nálunk tesztelhet, és jó formába kerülhet az esetleges 2014-es visszatéréséhez.”

A Pirelli korábbi tesztpilótái közül Nick Heidfeld, Romain Grosjean és Pedro de la Rosa is versenyzői szerződést kapott. Kubica az utóbbi hetekben két raliversenyen indult, s bár az egyiket megnyerte, a másikon a fák közé sodródott Subarujával.

„A remény hal meg utoljára – mondta Kubica. – Tisztában vagyok az állapotommal és a korlátaimmal, de még van hitem. Ugyanakkor abban az esetben sem válna értelmetlenné az életem, ha nem ülhetnék újra F1-es autóba.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik