F1: Räikkönen jövőre visszatér a Ferrarihoz - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2013.08.14. 08:24
null
Räikkönen tényleg döntött? És ha igen, Alonso mellé vagy helyett érkezik? (Fotó: Reuters, archív)
A finn Ilta-Sanomat értesülései szerint Kimi Räikkönen úgy döntött, hogy 2014-ben visszatér a Ferrarihoz, amelynél 2007-től 2009-ig versenyzett, és első évében megszerezte az olasz istálló eddigi utolsó egyéni világbajnoki címét.

A finn bulvárlap szerint a pilótát a Magyar Nagydíj előtt megkereső Ferrarinál akár Fernando Alonso is a csapattársa lehet, annak ellenére, hogy július végén a Hungaroringen a spanyol menedzsere Christian Hornerrel beszélgetett.

Bár az ügynök szerint csak a Red Bull utánpótlásprogramjához tartozó Carlos Sainz Jr. jövőjéről volt szó, Christian Horner, a vb-címvédő istálló vezetője nem zárta ki annak lehetőségét, hogy Alonso lesz jövőre Vettel csapattársa az év véglén távozó Mark Webber helyén. Nyilatkozatával sokak szerint Räikkönen döntését akarta megsürgetni, s ha a finn lap jól értesült, azt érte el ezzel, hogy Räikkönen a Ferrarihoz megy – már csak az a kérdés, hogy Felipe Massa vagy Alonso helyére.

Räikkönen a Magyar Nagydíj előtt azt mondta, sokan furcsának találhatják a döntését.

„Amikor a következő szezonról döntök, összetett kérdést kell megfontolnom.Biztosan lesznek, akik hülyének néznek majd, akárhogy is határozok, de nekem az a fontos, hogy én jól érezzem magam, és elégedett legyek – mondta a futam előtti csütörtökön megtartott hivatalos FIA-sajtótájékoztatón Räikkönen. – Még nem tudom, mi fog történni, de remélem, jó döntést hozok, és minden jól alakul majd. Nincs rá garancia, hogy jól járok, de együtt kell élnem a következményekkel."

Ha Räikkönen Alonso csapattársa lesz, Vettel mellé Daniel Ricciardo érkezik a Toro Rossótól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik