F1: Räikkönen a monacói sportfelügyelőkre panaszkodik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.26. 09:04
Kimi Räikkönen szerint a Monacói Nagydíj sportfelügyelő testülete nem éppen a legjobban végezte a munkáját vasárnap. A Ferrari finn pilótája azután lett a 12. a hercegségben, hogy a 3. helyről kiütötte az egyik lekörözött Marussia.

Räikkönent a verseny után a sportfelügyelők elé hívták, s bár azt hitte, Max Chilton esetének tárgyalása során idézik be sértettként, kiderült, nem ez a téma volt napirenden, hanem az, hogy gyomorrontás miatt lemaradt a pilóták szokásos verseny előtti parádéjáról.

„Senki sem beszélt a biztonsági autós időszakban történt incidensről, amíg fel nem hoztam a témát – mondta Räikkönen. – Az ember néha nem is sejti, miért hívják oda. A Marussia-incidens tönkretette a versenyemet, de az senkit sem érdekelt. Csak amiatt faggattak, miért nem voltam ott a pilóták parádéján. Rosszul voltam, nem is értem, miért ebből lett nagy sztori, miért nem abból, hogy megfosztottak a dobogós helyezéstől.”

A finn végül figyelmeztetést kapott, de nem a pilótaparádé elszalasztása miatt, hanem mert kilökte Kevin Magnussent. Végül Chilton is figyelmeztetésben részesült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik