F1: Ricciardo Szingapúrban pótolná, ami Monacóban elúszott

Vágólapra másolva!
2016.09.13. 20:08
Daniel Ricciardo reménykedik benne, hogy idén még összejöhet a futamgyőzelem a számára, bár tudja, ehhez az is kell, hogy a szerencse mellé álljon.

Daniel Ricciardónak idén még nem sikerült győznie, a legnagyobb esélye erre Monacóban volt, de egy rémes kerékcsere miatt elbukta. Az ausztrál természetesen reménykedik abban, hogy még idén felállhat a dobogó legfelső fokára, de tudja, ez nem csak rajta múlik.

„Azt hiszem, összejöhet még a győzelem idén – mondta Ricciardo. – Persze nem hiszek benne annyira mélyen, de ha mondjuk a szerencse az én oldalamra áll, akkor Monacóhoz hasonlóan harcolhatok a győzelemért valahol. A szingapúri versenyt már nagyon várom. Nem várhatják el tőlünk a győzelmét, de ha jól dolgozom a hétvégén, lehet rá valamennyi esélyem."

A Red Bull a többi csapathoz hasonlóan már nagyrészt a jövő szezonra koncentrál, de Ricciardo szerint ennek ellenére folyamatosan próbálnak javítani autójuk teljesítményén, bár egy dolgot szeretnének elkerülni.

„Minden hétvégére kisebb fejlesztésekkel érkezünk, amelyek apró változtatásokat eredményeznek az autón – magyarázta az ausztrál. – Ilyen lehet egy kis szárnyacska az első szárnyon, amelytől nem feltétlenül leszel gyorsabb, vagy nem segít lefaragni a köridőből, de könnyebben be tudod állítani általa az autót. Ezentúl péntekenként nem fogunk annyit dolgozni az autón, csak kisebb változtatásokat hajtunk végre rajta. Ha mindenhez hozzányúlnánk, akkor beleesnénk a tavalyi hibánkba, vagyis nehéz lenne megtalálni azt a beállítást, amelyet használhatunk a hétvége hátralévő részében."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik