F1: Ricciardo nem lehetne Vettel utódja a Ferrarinál

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.09. 11:43
null
Ricciardót már többször szóba hozták a Ferrarival (Fotó: AFP)
Egyre több spekuláció jelenik meg arról, hogy Sebastian Vettel a 2019-es F1-es idény végén búcsút int a Ferrarinak, utódjaként rendre Daniel Ricciardót is megnevezik. Az ausztrál azonban elárulta, ha a német valóban távozna, akkor sem tölthetné be a megüresedő helyet a maranellóiaknál.

 

A Monacói Nagydíjon kezdett el terjedni az a bokszutcai pletyka, hogy Sebastian Vettel már az idény végén szögre akasztja a sisakját, miután újabb csalódáskeltő évet fut a Ferrarival. Bár a német tagadta a visszavonulásáról szóló híreket, a 2018-as év végén a királykategóriának búcsút intő Fernando Alonsót, illetve az ötszörös világbajnokot, Lewis Hamiltont azonnal szóba hozták a maranellóiakkal.

70. BRIT NAGYDÍJ
JÚLIUS 12., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
JÚLIUS 13., SZOMBAT
3. szabadedzés:12.00–13.00
Időmérő:15.00–16.00
JÚLIUS 14., VASÁRNAP
Futam:15.10–17.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 28., 15.10
64. Német Nagydíj
Augusztus 4., 15.10
34. Magyar Nagydíj
Szeptember 1., 15.1064. Belga Nagydíj

Vettel aztán a büntetése nyomán elvesztett kanadai győzelmet követően újra felerősítette a spekulációkat, amikora visszavonulásáról viccelődött,és az is olajat öntött a tűzre, hogy a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy nyilatkozott, hogy valami nincs rendben korábbi versenyzőjével.

Elmondása szerint a négyszeres vb-első már nem olyan megingathatatlan, és olyan versenyhelyzetekben is hibázik, amelyeket korábban az uralma alatt tartott. Ennek okaként a Ferrarit jelölte meg, mivel nem teremt nyugodt környezetet pilótája számára, az olasz gárdára nehezedő győzelmi kényszerből adódó nyomás ugyanis Vettel vállára összpontosul.

Nem sokkal később így már olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy Vettel visszatér a „vörös bikákhoz”, miközben új nevek is megjelentek a Ferrari esetleges kívánságlistáján. A Mercedesnél teljesítménykényszerben versenyző Valtteri Bottas, illetve a Renault-val egyelőre többnyire szenvedőDaniel Ricciardo neve került elő a sajtóban. Utóbbi azonban nem lepődött meg egyáltalán a híreken, miközben azt is elárulta, miért nem lehet Vettel utódja a Ferrarinál.

„Az elmúlt 3-4 évben mindig szóba hoztak a Ferrarival, így egyáltalán nem lepődtem meg, de egy szigorú, kétéves szerződésem van a Renault-val. Ha Vettel távozna is, ami az ő döntése, akkor sem lehetnék az utódja" – magyarázta, majd a francia gárda eddigi évéről is beszélt.

„Még rengeteg dolgunk van, Ausztria egy kicsit kivette a szelet a vitorlánkból, ugyanis épp lendületben voltunk Monaco, Kanada és Franciaország után. Az Osztrák Nagydíjon azonban nem teljesítettünk úgy, ahogy vártuk. Azóta telefonos kapcsolatban vagyok a mérnökökkel, hogy rájöjjünk, mi lehetett a probléma. Úgy vélem, valamennyire meg is értettük, így Silverstone-ban jobb helyzetben kellene lennünk"– tette hozzá az egyéni vb-összetettben a 10. helyen álló ausztrál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik