F1: Vettel cáfolta a visszavonulásáról szóló pletykákat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.04. 18:31
null
Elszántan tekint a jövőbe (Fotó: AFP)
A Ferrari számára felemásan sikerült Monacói Nagydíjat követően arról kezdtek el pletykák terjedni a bokszutcában, hogy az olaszok négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel az idény végén visszavonul, miután hosszú évek óta nem tudja a Ferrarival megtörni a Mercedes dominanciáját. A nemzetközi sajtóban már a német utódját is megnevezték, ám Vettel kedden határozottan cáfolta a pletykákat, s egyben kijelentette: nagy várakozással tekint a hétvégi kanadai verseny elé.

Meglehetősen felemásan sikerült a Ferrari számára a Monacói Nagydíj, miután Charles Leclerc az időmérő első szakaszából nem jutott tovább, miután a csapat elszámolta magát, majd a futamon a monacói pilóta ütközött, defektet kapott, s a verseny feladására kényszerült. Eközben csapattársa Sebastian Vettel a negyedik helyről rajtolva a második helyen végzett, igaz Max Verstappen büntetése is kellett az idénybeli legjobb eredmény eléréséhez.

Ennek ellenére, mivel a futam nagy részében Vettelnek nem volt reális esélye az élen haladó Lewis Hamilton megelőzésére és lehagyására, a futam után olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy a német kezdi megunni az üldöző szerepét a Ferrarinál, ezért az idény végén befejezi pályafutását.

A spanyol Marca ezzel párhuzamosan már azt is tudni vélte a múlt hét végén, hogy Vettel helyét a kétszeres bajnok Fernando Alonso foglalná el, aki tavaly távozott az F1-ből, s korábban öt évet már eltöltött a Ferrarinál – Vettelhez hasonló sikerekkel.

A brit sajtóban ezzel szemben Hamiltont ültették a távozó Vettel helyére, ám ennek sincs feltétlenül több valóságalapja, mint Alonso visszatérésének, főleg, miután maga az érintett, Vettel is megszólalt az ügyben kedden.

„Nincs semmilyen tervem arra nézve, hogy visszavonuljak. Még mindig nagyon élvezem a Formula–1-et, és még mindig van tennivalóm a Ferrarinál” – szögezte le Vettel.

„Mindent meg kell próbálnunk a szezon hátralévő részében, hogy a magunk javára fordítsuk a versenyt. Ennek az első lépéseit Kanadában tehetjük meg, úgyhogy már nagyon várom a hétvégét. Az autónk jó, de még mindig ismerkedünk vele, a gumikkal való legnagyobb hatásfokú munka terén a Mercedes és a Red Bull az idén előttünk jár, de tanulunk minden nap, s ebből a jövő évi autó tervezése, építése során is profitálhatunk” – mondta a négyszeres világbajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik