F1: Ricciardo elismerte, újra kell tervezni a Red Bullt

Vágólapra másolva!
2014.01.30. 18:48
null
A Red Bull lépéshátrányba került, nagy a baj (Fotó: Action Images)
Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája megerősítette, hogy újra kell tervezni a csapat idei autóját, az RB10-est, de amondó, nincs pánikhangulat az istállónál. Miután a csapat három nap alatt mindössze 14 kört tett meg Jerezben, Christian Horner csapatfőnök és Adrian newey technikai igazgató még csütörtökön Milton Keynes-be repült.

„Adrian visszatért Angliába, és újra a tervezőasztal elé állt"– mondta Ricciardo Jerezben, mire többen elmosolyodtakaz újságírók közül, hogy még ilyenkor is viccelődik az egyébként jó kedélyű ausztrál. Ám hamarosan mindenkinek leesett, hogy Ricciardo nem viccel, tényleg elszúrták az autó tervezését, Newey és csapata túl kis teret készített a Renault turbómotorjának és energiaátalakító rendszerének, amelyben nagy nehezen ugyan elférnek az alkatrészek,d e az akkumulátorok hűtését egyelőre nem lehet megoldani.

AZ EDDIG MEGTETT KILOMÉTEREK JEREZBEN
Mercedes
783 (3 nap)
Ferrari
602 (3)
McLaren-Mercedes
597 (2)
Sauber-Ferrari
416 (3)
Williams-Mercedes
394 (3)
Force India-Mercedes
287 (3)
Toro Rosso-Renault
199 (2)
Caterham-Renault
97 (3)
Red Bull-Renault
61 (3)
Marussia-Ferrari
22 (1)

„Adrian és Christian rájött, hogy ez annyira súlyos probléma, hogy csak a főhadiszálláson lehet megoldást találni rá – mondta Ricciardo. – Bízunk benne, hogy találunk valami gyors megoldást, és pénteken elkezdhetek úgy körözni, ahogy a többi istálló teszi, majd meglátjuk. Harminchat órája mást sem csinálnak a srácok, minthogy megpróbálják elérni, hogy elinduljon az autó. Kicsit elbizonytalanodtunk."

„Most az a legfontosabb, hogy Adrian a gyárban megtalálja a megoldást a mérnökcsoporttal – folytatta Ricciardo, aki szerint a szezon hosszú lesz, ezért nem kell elkapkodni a dolgokat. – Még mindig rengeteg időnk van, és ha az első futamon, Melbourne-ben nem is leszünk csúcsformában, hosszú az idény. Ha valaki, ezek a srácok tudják, hogyan kell nyerni, inkább előbb, mint utóbb minden rendbe jön."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik