F1: Ricciardo célja már az, hogy Hamilton csapattársa legyen?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.22. 13:45
null
A mai, Amerikai Nagydíjat a 4. helyről kezdi majd Ricciardo (Fotó: AFP)
A 2018-as szezon végéig köti szerződés Daniel Ricciardót a Red Bullhoz, ám egy ideje már rebesgetik az ausztrál távozását. A nemrégiben tett nyilatkozatával pedig csak olajat öntött a tűzre.

 

Daniel Ricciardo 2014-ben került fel a Red Bullhoz, annak fiókcsapatától, a Toro Rossótól, s abban az évben legyőzte csapattársát, Sebastian Vettelt. Tavaly új kihívás elé állította őt az istálló, mikor is megkapta a fiatal tehetséget, Max Verstappent maga mellé.

Ricciardónak vele sokkal nehezebb dolga van, mint a csapaton belüli korábbi ellenfeleivel, ám az ausztrál máris azon gondolkodik, kivel mérné össze magát a későbbiekben.

„Már egy ideje mondom, hogy Alonso vagy Hamilton lenne az, aki ellen kipróbálnám magam – árulta el az ötszörös futamgyőztes. – Alonso viszont már a karrierje vége felé tart, így jelenleg inkább Lewist választanám. Meg volt rá az esélyem, hogy összemérjem magam Sebbel, most pedig Maxszel tehetem ezt, és ez így lesz még legalább egy évig. De amíg Lewis a csúcson van, nem utasítanám vissza.”

Ricciardo nyilatkozata amiatt is érdekes, amit főnöke, Christian Horner mondott nemrégiben. A Red Bull csapatvezetője ugyanis azt ecsetelte, hogy Max Verstappennek maga köré kellene építenie a csapatot, és hosszú távon kellene gondolkodnia a Red Bull-lal.

Ezt követően rögtön elindultak az összeesküvés-elméletek, melyek szerint az osztrák istálló egyértelműen a holland pilótát favorizálja, ezzel Ricciardót beállítja mögé második számú versenyzőnek. Martin Brundle, a korábbi F1-es versenyző és jelenlegi szakkommentátor szerint ezzel egyértelmű Ricciardo jövője.

„Számomra ez azt jelenti, hogy a Red Bullnál már tudják, hogy Ricciardo hamarosan távozik. Úgy gondolom, hogy 2019-ben már az egyik Mercedesben láthatjuk” – vélekedik Brundle.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik