F1: rejtélyes műszaki hiba hátráltatta Räikkönent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.25. 20:57
null
Räikkönen furcsa vibrálást érzett a bal hátsó keréknél (Fotó: Tumbász Hédi)
Rejtélyes műszaki hiba hátráltatta Kimi Räikkönent a Magyar Nagydíj második szabadedzésén, ami amiatt különösen bosszantó a Ferrari finn pilótája számára, mert a délelőtti edzés az egyik legjobb idei másfél órája volt F1-es autóban ülve.

 

„Az első edzés jól ment, mindent végrehajtottunk, amit elterveztünk, az autót jó érzés volt vezetni. Délután viszont a keményebb gumikon valami nem stimmelt az autóval, miközben a lágyakon jó volt. Az edzés második szakaszában is felkerültek a kocsira a közepesen kemény gumik, és a bal hátsónál valami furcsa vibrálást éreztem, miközben a telemetrián semmi sem látszott. Ez aggasztó, remélem, szombatra kiderítjük és megoldjuk" – mondta Räikkönen.

Fernando Alonso elégedett a Ferrari fejlődésével, s bár a tapadás szerinte rossz, ez az egész mezőnyt zavarja, nem csak a Scuderiát.

„Sokkal zsúfoltabb volt a pénteki napunk, mint más pályákon. A beállításokkal sokat kellett variálni, hogy megtaláljuk, a gumik kezelése is nagyon nehéz. Nagyon jó volt érezni, hogy minden egyes boxba állás után használtak a módosítások, és jobb lett az autó – mondta Alonso. – A pálya tapadása rosszabb, mint a korábbi években, de ez az egész mezőnyt hátráltatja, ez nem lehet kifogás."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik