F1: „Pont akkor történik ez, amikor jó autóm van”

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.03.19. 13:02
null
A Racing Point egyelőre a középmezőny sötét lova (Fotó: AFP)
Erős év várhat a Racing Pointra, így Sergio Pérez sem örül annak, hogy a koronavírus-járvány miatt elmarad az első néhány verseny. A mexikói pilóta tisztában van a kialakult helyzet súlyosságával, ám alig várja, hogy megtudja, mire képes az idei autója.

 

A középmezőny egyik, ha nem a legforróbb témája továbbra is az, hogy mire lesz képes idén a Racing Point. Sergio Pérez és Lance Stroll autója ugyanis kísértetiesen hasonlít a tavalyi Mercedesre, ami miatt a riválisok úgy tartják: a Racing Point előkelő helyen végezhet 2020-ban. Abban, hogy erős év állhat a csapata előtt, Pérez is egyetért – ezért is sajnálja, hogy a koronavírus-járvány miatt csúszik az idénykezdet.

„Pont akkor történik ez, amikor jó autóm van – nyilatkozta a mexikói pilóta. – Persze a helyzet jóval súlyosabb ennél. Vegyük Olaszország példáját, ahol még a korházak kapacitása sincs meg ahhoz, hogy el tudják látni az összes beteget.”

Pérez arról is beszélt, hogy az autója valós teljesítményéről ők is csak az első versenyek után kapnak átfogó képet, de arra számít, hogy jobb szezonja lesz, mint tavaly.

„Egyértelmű jó az autónk, de még mindig úgy gondolom, hogy az élcsapatok előttünk járnak. A középmezőny elég szoros, és az, hogy valóban a dobogós helyekért harcolhassunk, az előttünk lévőkön is múlik. Valószínűleg sikerült csökkentenünk a lemaradásunkat, de még nem tudom, hogy mennyire. Kíváncsian várom, hogy kiderüljön” – mondta Pérez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik