H. L. 2020.09.09 20:34 Frissítve: 2020.09.10 00:22

F1: Pérez távozik a Racing Pointtól – hivatalos

Sergio Pérez a közösségi oldalain tette hivatalossá, hogy 2020 végén távozik a Racing Pointtól.

Pérez hét év után hagyja ott a csapatot (Fotó: AFP)

 

A mexikói versenyző kissé váratlanul szerda este a Twitter-oldalán osztott meg egy közleményt, melyben bejelentette, hogy az év végén távozik a Racing Pointtól. Noha Sergio Péreznek 2022 végéig érvényes szerződése volt a csapattal, már jó ideje hallani lehetett arról, hogy ha a Ferraritól 2020 végén távozó Sebastian Vettel megegyezik a Lawrence Stroll által tulajdonolt gárdával, akkor neki kell távoznia. 

 

„Az életben mindennek van kezdete és vége, s hét együtt eltöltött év után a csapattal írt történetem végére is pont kerül az idény végén. Fáj egy kicsit, hiszen a nehéz időkben is kitartottam a csapat mellett, együtt küzdöttünk le akadályokat, és büszkességgel tölt el, hogy sikerült megmentenem jó néhány kollégám munkáját is. Megőrzöm az együtt szerzett szép emlékeket, a barátságokat, és magammal viszem az abból fakadó elégedettség érzését, hogy mindig a maximumot nyújtottam. Mindig hálás leszek a lehetőségért is, amit Vijay Mallyától kaptam, aki hitt bennem, és lehetővé tette, hogy a Force Indiánál folytathassam a Formula–1-es karrieremet 2014-ben" – kezdte a mexikói. 

A Lawrence Stroll által irányított jelenlegi vezetőségnek csak a legjobbakat kívánom, főleg az Aston Martin-projekt kapcsán. Egyelőre nincs B-tervem. Szeretném folytatni a versenyzést, azonban minden attól függ, hogy találok-e olyan projektet, amely motivál arra, hogy a továbbiakban is mindent beleadjak minden egyes körben. Szeretnék köszönetet mondani minden rajongómnak, aki velem volt az elmúlt tíz évben, és a családomnak is, akik mindig mellettem álltak. A szponzoroknak, akik hittek bennem, a csapatomnak és Istennek, aki megáldott azzal a lehetőséggel, hogy átélhessem ezt a hihetetlen kalandot, amit F1-nek hívnak. Remélem, hogy hamarosan jó hírekkel szolgálhatok, de addig is, élvezzük ki együtt a hátralévő versenyket. Ott lesztek a szívemben" – zárta a gondolatait. 

Arról egyelőre nem érkezett hivatalos megerősítés, hogy valóban Vettel váltja-e a mexikói versenyzőt, aki jó eséllyel pályázhat több ülésre is a középcsapatoknál. A hírek szerint nem kizárt, hogy a Haastól Romain Grosjean és Kevin Magnussen is távozik az év végén, sőt, nagy esély van arra is, hogy Kimi Räikkönen az idény végén szögre akasztja a bukósisakját, s akkor az Alfa Romeónál is felszabadul egy hely. Az más kérdés, hogy Pérez számára elég motivációt jelentene-e bármelyik lehetőség…

2020.10.23 10:37:02

F1 I. SZ.

Bottas és Hamilton az első két helyen, Verstappen került a legközelebb hozzájuk.

2020.10.11 21:12:14

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. A statisztikák sohasem a teljes képet mutatják.

2020.10.11 11:42:26

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

A dobogóra még Verstappen és a Renault színeiben először Ricciardo állhatott fel.

2020.10.10 13:49:27

F1 H. L.

A finn 256 ezredet adott a csapattársának • Verstappen harmadik • A beugró Hülkenberg az utolsó helyen.

2020.10.10 09:45:28

F1 H. L.

Stroll nem érezte jól magát, így a teljes edzést ki kellett hagynia, s nem kizárt, hogy a folytatásban sem tud autóba ülni a Nürburgringen.