F1: Pérez és a Mercedes mentheti meg a Force Indiát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.29. 07:13
null
Pérezt bántották a kritikák – tisztázta a helyzetet (Fotó: AFP)
Péntek este hivatalosan is adminisztrációs eljárás alá vonták a Force Indiát, míg a jogi procedúrát elindítók között szerepelt a csapat versenyzője, Sergio Pérez, a motorbeszállítója, a Mercedes, illetve a szponzora, a BWT. Az értesülések óta sok kritika érte mindegyik felet, azonban ezek jogtalanok voltak, ugyanis az eljárás nem megnehezíti a Force India helyzetét, hanem sokkal inkább megmenti csapatot.

 

33. MAGYAR NAGYDÍJ
JÚLIUS 27., PÉNTEK
1. szabadedzés: Ricciardo 1:17.613
2. szabadedzés: Vettel 1:16.834
JÚLIUS 28.,SZOMBAT
3. szabadedzés: Vettel 1:16.170
időmérő edzés: Hamilton 1:35.658
JÚLIUS 29.,VASÁRNAP
15.10: a verseny (70 kör, 306.630 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 26., 15.10:Belga Nagydíj
Szeptember 2., 15.10:Olasz Nagydíj
Szeptember 16., 14.10:Szingapúri Nagydíj

A londoni legfelsőbb bíróságon péntek este csődeljárás indult a Force India ellen, erősítette meg a helyettes csapatvezető, Rob Fernley, aki a procedúra miatt el sem utazott a hétvégi Magyar Nagydíjra. Mint később kiderült, az eljárást kezdeményezők között szerepelt Sergio Pérez, a Mercedes és a BWT is, amiért rengeteg kritika érte a feleket.

Viszont ezek mind alaptalanok voltak, ugyanis ez a jogi procedúra lehetővé teszi a gárda számára, hogy tovább folytassa a működését, miközben lezajlik a tulajdonváltás – így sok híreszteléssel ellentétben az eljárás nem az alakulat ellen, hanem sokkal inkább érte lett elindítva.

A Force India mexikói pilótája a sok jogtalan kritika után a közösségi oldalain igyekezett tisztázni a helyzetet.

„Szeretném, ha ismernétek az én verziómat is arról, pontosan mi történt az elmúlt napokban, mivel csalódottan láttam, mennyi hamis információ kering a médiában, ami eléggé bántó, hiszen én csak meg akartam menteni 400 csapattársam munkáját" – kezdte Pérez, majd később elmagyarázta, mi a kezdeményezett ügymenet lényege, és kik segítették annak az elindítását.

„Nagyon gyorsan kellett lépnünk, és szerencsére sikerült elindítani az eljárást, köszönhetően a Mercedes és a BWT támogatásának" – magyarázta, és hangsúlyozta, a procedúra segíti a tulajdonváltást, ami megvédi a 400 ott dolgozó munkáját is.

„Eléggé stresszes hónapok vannak a hátunk mögött, viszont az a legfontosabb, hogy helyesen cselekedtünk, és úgy hiszem, fényes jövőelőttáll a csapat" – zárta a gondolatait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik