F1: „Öt világbajnoki címem van, és nem a szél hordta össze őket”

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.14. 09:04
null
Bottas (balra) úgy véli, a bulizással még időt is nyer (Fotó: AFP)
Nico Rosberg az F1-es Brit Nagydíj időmérőjét követően jegyezte meg, ha volt csapattársa, Lewis Hamilton életvitelét kellene követnie, egyáltalán nem tudna jól teljesíteni. A címvédő az elvesztett pole pozíció után elmondta, pont ez az életstílus segítette hozzá az öt világbajnoki címéhez.

 

 

70. BRIT NAGYDÍJ
JÚLIUS 12., PÉNTEK
1. szabadedzés:1. Gasly 1:27.173
2. szabadedzés:1. Bottas 1:26.732
JÚLIUS 13., SZOMBAT
3. szabadedzés:1. Leclerc 1:25.905
Időmérő:1. Bottas 1:25.093
JÚLIUS 14., VASÁRNAP
Futam:15.10–17.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 28., 15.10
64. Német Nagydíj
Augusztus 4., 15.10
34. Magyar Nagydíj
Szeptember 1., 15.1064. Belga Nagydíj

Lewis Hamilton életmódjával kapcsolatban már több szakértő, korábbi és aktív versenyző is megosztotta a véleményét. Legutóbb az F1-es Brit Nagydíj időmérőjét követően 2016 világbajnoka, Nico Rosberg beszélt volt csapattársa életviteléről. A német elmondta, ha a brit ritmusát kellene felvennie, és Los Angelesből érkezne Silverstone-ba, akkor az is nehézséget okozna a számára, hogy bekerüljön a top 10-be.

A 6 ezreddel elvesztett pole pozíciót követően Hamiltonnakszegezték a kérdést a sajtótájékoztatón, tényleg hatással van-e a koncentrációjára a sok buli és az utazások.

„Könnyű ezt mondani. Az embereknek megvan a véleményük, az álláspontjuk. Öt világbajnoki címem van, és nem a szél hordta össze ezeket. Ismernek már”kezdte a brit, mire a mellette ülő csapattársa, Valtteri Bottas kijelentette, a partizástól nemhogy időt veszít, hanem még nyer is. Legalábbis finnként úgy érzi, ez a helyzet, és viccesen még az időmérős sikerét is ennek tudta be. Hamilton is megjegyezte, Bottas keményebben bulizik nála, majd elárulta, mindig sok kritika érte az életstílusa miatt.

„Amikor elkezdtem utazgatni és egyéb dolgokra is összpontosítani, az emberek mindig a problémát látták benne – fogalmazott, majd elmonda, nem gondolja úgy, hogy magyarázattal tartozna. – Mindig a felkészülésem az elsődleges, és egész hétvégén fantasztikusan érzem magam. Nyilván nagy a nyomás, főleg, hogy a hazai nagydíjamról beszélünk, amit nem veszek félvállról, szóval a lehető legjobban készültem fel rá” – jelentette ki.

Azt csinálom, amit akarok. Nem azt teszem, amit úgy gondolom, hogy kellene, vagy bárki más szerint tennem kellene. Csakis én tudom, mi a jó nekem, és újra megjegyzem, ez az életforma vezetett az öt vb-címemhez. És ne feledkezzünk meg a győzelmekről sem a nevem mellett, minden mást beleértve" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik