F1: Ocon válthatja Hülkenberget a Renault-nál – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.08.22. 10:32
null
Ocon egy év kihagyás után versenyezhet újra jövőre? (Fotó: AFP)
A német AutoBild értesülései szerint Esteban Ocon jövőre a Renault F1-es csapatához igazolhat, ahol Daniel Ricciardo csapattársa lesz, miközben Nico Hülkenberg a Haasnál köthet ki.

Az AutoBild úgy értesült, hogy a Mercedes tartalékpilótája jövőre mentesül a németekkel szembeni szerződéses kötelezettségei alól, és a 2020-as idényben csatlakozik a Renault-hoz, amelynél Nico Hülkenberg helyét veszi át és két évre szóló szerződést köt.

A lap információi szerint a Mercedes napokon belül bejelenti, hogy meghosszabbítja megállapodását az idei év végén lejáró szerződésű Valtteri Bottasszal, vagyis a következő évben is a Lewis Hamilton,Valtteri Bottas pilótapárossal versenyez majd.

Mindez azt eredményezi, hogy így Ocon nem marad tovább az istállónál, s a Renault-hoz kerülhet, amelytől viszont Nico Hülkenberg távozik. A 32 éves német sem marad azonban ülés nélkül, ő ugyanis a Haasnál köthet ki, amelynek pilótapárosa, Romain Grosjean és Kevin Magnussen az idén mindent megtesz azért, hogy mihamarabb véget érjen F1-es pályafutása.

A pilótakeringőben érintett versenyzők és csapatok nem kommunikálták az AutoBild értesüléseit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik