F1: Ocon elkeseredett, Kubica izgatott – érkezik az újabb bejelentés?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.11. 13:52
null
Míg Kubica visszatér, Ocon ülés nélkül marad? (Fotó: AFP)
A Ferrari ma hivatalosan bejelentette, Charles Leclerc, Sebastian Vettel párossal áll rajthoz 2019-ben, míg a maranellóiaktól távozó Kimi Räikkönen a Saubernél folytatja. Ezzel már csak kilenc ülés maradt szabad az idei őrült pilótapiacon, amiből úgy tűnik, legalább további kettő rövidesen gazdára talál. Ugyanis amíg Sergio Pérez elmondta, a soron következő Szingapúri Nagydíj előtt szeretné tisztázni a jövőjét, addig Esteban Ocon elkeseredett üzenetet osztott meg a közösségi oldalán.

 

Az idei őrült „pilótakeringőben" a Ferrari játszotta az egyik kulcsszerepet, hiszen döntésével több versenyző és csapat jövőjére is nagy hatással volt. Az olasz gárdaCharles Leclercszerződtetése mellett határozott, aminek következményeként Kimi Räikkönen – keretbe foglalva pályafutását – két évre visszatér a Sauberhez.

A hírekre aztán nem sokkal később humorosan reagált a másik kulcsszerepet játszó Force India, hiszen Twitter-oldalán érdeklődött, lemaradt-e valami fontos hírről, amíg Szingapúr felé tartott a repülőn.

Racing Point Force India F1 on Twitter

@RenaultSportF1 @MercedesAMGF1 @McLarenF1 We were flying to Singapore! Did anything interesting happen while we were in the air?

Ám úgy tűnik, sokkal több van a humoros bejegyzés mögött – a gárda saját bejelentését vezetheti fel vele. Ugyanis amíg Sergio Pérez elmondta, a Szingapúri Nagydíj előtt szeretné tisztázni a jövőjét, addig márkatársa, Esteban Ocon elkeseredetten üzent közösségi oldalán.

„Remélem, hogy még Szingapúr előtt megoszthatom a jövőbeli terveimet, és véget vethetek a folyamatos találgatásoknak" – magyarázta a mexikói, aki arra is kitért, zavarná-e, ha a Racing Point Force Indiát többek között tulajdonló Lawrence Stroll fia, Lance Stroll lenne a csapattársa.

„Lawrence nyilván azért is vette meg a csapatot, hogy jó ülést biztosítson a fiának, azonban ezzel egy időben már rengeteg pénzt ölt bele a projektbe, és sikeressé akarja tenni a gárdát" – emelte ki Pérez.

Ocon ezzel ellentétben elkeseredetten üzent a rajongóinak – és talán a csapatfőnököknek is –, hiszen hiába jelenti számára a Formula–1 az életet, a Belga Nagydíj óta nyílt titok, számára nem marad hely a csapatnál – és talán a királykategóriában sem…

„Megígérhetem, biztosan nem adom fel. Rendkívül motivált vagyok, és az, hogy látom, a korábbi riválisaim topcsapatoknál versenyeznek, még éhesebbé tesz" – írta Twitter-oldalán, majd hozzátette, egyetlen célja továbbra is a világbajnoki cím megszerzése.

Esteban Ocon on Twitter

https://t.co/owDjSg3nF3

Nem sokkal Ocon után Robert Kubica– azóta már törölt – bejegyzésében közölte, rövidesen jó hírekkel jelentkezik…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik