F1: Ocon a Mercedesnél folytatja a pályafutását jövőre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.23. 12:49
null
Ocont utoljára láthatjuk rózsaszínben (Fotó: AFP)
A Formula–1-es konstruktőri világbajnoki címet idén is megszerző Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff az Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzését követően elismerte, hogy az idén még a Racing Point Force Indiánál versenyző Esteban Ocon lesz jövőre az istálló harmadik számú versenyzője, egyben tesztpilótája is. Ezzel végül sikertelenül zárult a Mercedes azon próbálkozása, hogy francia védencének a 2019-es szezonra versenyzői ülést szerezzen valahogy az F1-es mezőnyben.

Esteban Ocon hosszú ideje élvezi a Mercedes támogatását, így nem meglepő, hogy a német istálló is igyekezett minden követ megmozgatni a francia pilóta mezőnyben tartása érdekében, miután a nyáron kiderült, hogy Lance Stroll édesapja lett a csőd közelébe került Force India megmentője és így az ifjú kanadai kapja az egyik rózsaszín autót jövőre, bár hivatalosan még nem jelentették be Stroll kinevezését.

10. ABU-DZABI NAGYDÍJ
NOVEMBER 23., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:38.491
14.00–15.30: 2. szabadedzés
NOVEMBER 24., SZOMBAT
11.00–12.00: 3. szabadedzés
14.00: időmérő edzés
NOVEMBER 25., VASÁRNAP
14.10: a verseny (55 kör, 305.355 km) rajtja

Ahogy haladt az idő, úgy fogytak az elérhető helyek, s miután csütörtökön a Williams hivatalosan is bejelentette, hogy jövőre Robert Kubica lesz George Russell csapattársa, végül nem maradt szabad ülés Oconnak, ahová a Mercedes be tudta volna juttatni – már csak a Toro Rosso kettes számú versenyzője ismeretlen, ám a nyilvánvaló Red Bull-ellenérdekeltség miatt a „kisbikáknál” fölösleges is lett volna próbálkoznia a franciának.

A Kubica-szerződés másnapján, az Abu-dzabi GP első edzését követően aztán Toto Wolff elárulta, hogy miután nem járt sikerrel az üléskereső akció, 2019-ben a Mercedes kötelékében folytatja a pályafutását Ocon.

„A tervünk tiszta: Esteban jövőre harmadik számú pilóta lesz a Mercedesnél. Szeretnénk neki minél több tesztelési lehetőséget adni, az idényt megelőzően, s idény közben is, valamint a nagydíjak pénteki napjain. Emellett pedig nagyon sok időt fog eltölteni a szimulátorban is, hogy biztosak legyünk benne, mindig készen áll” – fogalmazott Toto Wolff.

.Arra nem tért ki, hogy mennyi időre szól a francia szerződése, ám miután Bottas jelenlegi megállapodása 2019 végén lejár, ha a csapat nem hosszabbít a finnel, akkor Ocon 2020-tól Lewis Hamilton csapattársa lehet.

A jelek szerint egyébként a Mercedes pénteken „nagybevásárlást” csap: az első tréning előtt jelentették be, hogy a McLarentől távozó Stoffel Vandoorne is náluk folytatja, ő szimulátoros pilóta lesz a németeknél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik