F1: Nyolcvan-kilencven százalék, hogy visszatérek – Kubica

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.05. 16:48
Egyre biztosabb abban a korábbi Formula–1-es versenyző, Robert Kubica, hogy egy nap újra az autósport királykategóriájában versenyezhet. A lengyel pilóta hat évvel ezelőtti súlyos ralibalesete miatt volt kénytelen elhagyni az F1-et, de a múlt havi renault-os tesztje miatt magabiztos a visszatérést illetően.

Robert Kubica a 2011-es ralibalesetét követően idén június elején vezethetett újra Formula–1-es autót, amikor Valenciában vitt pályára egy 2012-es Lotus-Renault-t, ráadásul a hírek szerint a leggyorsabb köre jobb volt, mint Szergej Szirotkiné, aki jelenleg a Renault teszt- és tartalékversenyzője, s aznap szintén körözhetett a négykerekűvel. A francia istállónál elégedettek voltak a lengyel tempójával és fizikai állapotával, maga Kubica pedig egyre magabiztosabb az F1-es visszatérését illetően.A francia istállónál elégedettek voltak a lengyel tempójával és fizikai állapotával, maga Kubica pedig egyre magabiztosabb az F1-es visszatérését illetően.

„Ha nagyon reálisan gondolkodom, azt mondanám, nyolcvan-kilencven százalék annak az esélye, hogy újra a Formula–1-ben versenyezhetek – mondta elégedetten az összesen 95 F1-es futamon rajthoz álló lengyel. – Viszont ha a teszt előtt kérdeztek volna erről, legfeljebb tíz-húsz százalékot mondtam volna. Felvetődött bennem néhány kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy mennyire ismerem önmagam és a testemet, de ezek mind eltűntek az első kör után. Könnyebben mentek a dolgok, mint arra korábban számítottam, ami növeli az önbizalmamat és egy teljesen más szintre emel."

Kubica elégedetten emlékszik vissza a tesztre, és örül, mert megvan az esélye annak, hogy még nem kell végleg lezárnia az F1-es karrierjét.

„Én is meglepődtem azon, hogy mennyire jól éreztem magam az autóban. Úgy tűnt, mintha egy hónapja nem vezettem volna F1-es gépet, nem pedig hat éve. Az volt az elsődleges célom, hogy rájöjjek, képes vagyok-e megfelelően vezetni. Utána kicsit reálisabban kellett megnéznünk a képességeimet, és fokozatosan nehezítettünk a dolgokon. A Formula–1 kemény sorozat, én pedig jó ideig távol voltam. Valójában ez a teszt hatalmas megkönnyebbülést jelent számomra, hiszen rosszul is elsülhetett volna, ami miatt végleg hátat kellett volna fordítanom az F1-nek."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik