F1: Nem tarthat a nyerő széria örökké – Wolff Hamiltonnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.01. 08:50
Toto Wolff reagált Lewis Hamilton nyilatkozatára, melyben az angol értelmetlennek és szükségtelennek tartotta, hogy a Mercedes az idény előtt kicserélte a mérnökei és szerelői egy részét a Nico Rosberg stábjában dolgozókkal.

„Az ilyen döntések hatása nem szakmai, hanem lélektani. Ha valami jól működik, miért változtatják meg? Az ilyen módosításoknak nem várt hatásuk lehet, de jobb, ha nem megyünk bele mélyebben” – mondta Hamilton, amikor arról kérdezték, mennyire tartja jelentősnek, hogy a szezon előtt több mérnököt és szerelőt is felcseréltek az ő és Nico Rosberg stábjából.

Toto Wolff csapatfőnök magyarázkodni kényszerült, és kicsit vissza is szúrt pilótájának.

„Megértem Lewist, van lélektani jelentősége annak, hogy kivel játszol egy csapatban, ám a futballban sem mondhatod meg José Mourinhónak vagy Pep Guardiolának, hogy kit tegyen melléd, ezt az edző dönti el – mondta Wolff. – Nem engedhetjük meg, hogy két külön csapat alakuljon ki az istállón belül. A mérnökeink és szerelőink fejlesztése is a feladatunk, és az ő érdekük, hogy változtassunk a munkájukon, új kihívások elé állítsuk őket.”

„Játszhatsz azzal, hogy kit szeretsz és kit nem, de együtt nyer a csapat. Értem én, hogy Lewis tökéletes környezetet akar, ez azonban nem róla szól, hanem 1500 emberről. Nem tarthat a nyerő széria örökké, néha a másiknak kedvező irányba fordulnak a dolgok. Egyenlő esélyt akarunk adni a pilótáinknak” – szögezte le Wolff.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik