F1: nem szavaztak a csapatok, a 2015-ös időmérőt akarják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.07. 16:28
null
A csapatok nem akarnak további ötletekről tárgyalni (Fotó: Reuters)
Nem szavaztak az F1-es csapatok a Kínai Nagydíj időmérős rendszeréről, hanem összefogtak, és nyílt levelet írtak az FIA-nak és Bernie Ecclestone-nak arról, hogy mindannyian szeretnék visszaállítani a tavalyi szisztémát.

A csapatok Bahreinben megpróbálták meggyőzni erről Jean Todt FIA-elnököt ésEcclestone-t, de nem jártak sikerrel, a két vezető ragaszkodott ahhoz, hogy maradjon az Ausztrál és a Bahreini Nagydíjon látott, senkinek sem tetsző rendszer, vagy egy új szisztémát alkalmazzanak, amelyen szakaszonként két mért kör eredményét adnák össze, és ez alapján rangsorolnák a pilótákat.

Ahogy elemezték az ötlet szintjén felvetődő rendszert, kiderült, hogy még rosszabb is lehet az eddiginél, ezért a csapatok összefogtak a tavalyig érvényes időmérő érdekében.

Todtnak és Ecclestone-nak már csak azt kellene eldöntenie, hogy mi a fontosabb: a csapatok (és pilótáik) és a nézők akarata vagy saját politikai erejük fitogtatása. Bár mindketten azt mondták, hogy a versenypályák kérték az új időmérős rendszert, eddig egy pálya sem jelezte, hogy tényleg ilyen kérése lett volna.

A csapatok levelükben azt is jelezték, hogy ha korán eldől a világbajnokság, az utolsó futamokon belemennek új ötletek kipróbálásába az időmérőkön.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik