F1: Verstappen nem kap büntetést Bottas megzavarása miatt

Vágólapra másolva!
2017.10.28. 23:18
A Formula–1-es Mexikói Nagydíj időmérőjének harmadik szakaszában Max Verstappen megzavarta a gyors körön lévő Valtteri Bottast, aki emiatt elfékezte a kerekeit és elvesztette az egyik gyors körét. Az eset után a sportfelügyelők mindkét pilótát beidézték meghallgatásra, és ennek végeztével úgy döntöttek: nem büntetik meg a hollandot.

Az időmérő vége után egy órával kezdődött a meghallgatás, amely során kiderült, hogy a holland nem kap büntetést, pedig a sportfelügyelők hivatalos közleményükben is elismerik: Verstappen lassan hagyta el az ideális ívet, és ez hatással is lehetett Bottas autójára – de nem minősítették feltartásnak az esetet.

Ilyen módon Verstappen megtarthatja az időmérőn elért második helyét, míg Bottas a 4. pozícióból várhatja a vasárnap este magyar idő szerint 20.00 órakor kezdődő futam rajtját.

Max Verstappen legutóbb egy héttel ezelőtt, az Amerikai Nagydíj leintését követően került „összetűzésbe a törvénnyel”, s akkor a Kimi Räikkönennel szemben az utolsó körben bemutatott előzése miatt meg is büntették, így nem tarthatta meg a versenyen elért 3. helyét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik