F1: Nem gondoltam, hogy Nico ennyire lemarad – Hamilton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 14:08
null
A pénteken utolérhetetlen Hamilton saját elmondása szerint még többre képes (Fotó: Reuters)
A Formula–1-es Kanadai Nagydíjon pozitívan, de meglepődve zárta a pénteki szabadedzéseket Lewis Hamilton. A brit versenyző Montrealban elégedett volt a saját tempójával, de arra nem számított, hogy csapattársa, Nico Rosberg hátránya ilyen nagy lesz hozzá képest.

 

„Meglepő volt látni a különbséget Nico és köztem, de emellett persze nagyon jó érzés is – fogalmazott a háromszoros világbajnok. – Csak tovább kell nyomnom és dolgoznom, mert még többre vagyok képes. Minden egyes újabb körrel le tudtam faragni még egy tizedet vagy akár fél másodpercet, ezért úgy érzem, hogy találhatok még egy kis időt, és ez nagyszerű. Nem tudom, hogy Nicónak milyen problémái voltak, egyszerűen ma jobban szenvedett az autóval.”

Hamilton szerint azonban nem csak a csapattársára, hanem a Ferrarira is figyelnie kell, hiszen az olaszok nagyon gyorsak voltak a pénteki gyakorlásokon. A brit versenyző szerint ennek igen egyszerű oka lehet.

„A Ferrarik nagyon erősnek tűnnek. Szerintem beszerelték az új turbót, ezért nőtt meg a sebességük az egyenesekben. Nem tudni, hogy feltekert motorokkal mentek-e, de én úgy gondolom, hogy valószínűleg igen.”

Hamilton mindkét szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyult. Az első gyakorláson
három tizedet, a másodikon több mint fél másodpercet adott Rosbergnek, ráadásul ez alkalommal Sebastian Vettel is megelőzte a Mercedes németjét.

Alonso tisztában van vele: nehezebb dolguk lesz, mint Barcelonában és Monacóban (Fotó: AFP)
Alonso tisztában van vele: nehezebb dolguk lesz, mint Barcelonában és Monacóban (Fotó: AFP)

Bár Monacóban erős hétvégét teljesített a McLaren-Honda, Fernando Alonso szerint a Kanadai Nagydíjon jóval nehezebb dolguk lesz. Ennek ellenére a spanyol pilóta nem bánná annyira, ha nem jutna be a kvalifikáció harmadik szakaszába, mert ezen a pályán ez előnyt jelenthet a szabad gumiválasztás miatt.

„Úgy gondolom, hogy jó napot teljesítettünk pénteken, de azzal, hogy a Mercedes-motorok jobbak lettek, a Williams és a Force India szombaton nagyon versenyképes lehet – mondta a spanyol, aki tisztában van azzal, hogy nemcsak az élmezőnyben, hanem a középmezőnyben is kemény csata várható az időmérőn. – Ha vesszük a Mercedest, a Ferrarit, a Red Bullt, a Toro Rossót és másokat, akik általában ott vannak a top tízben, akkor máris elkelt az összes hely."

Ettől függetlenül Fernando Alonso talán örülne is, ha nem jutna be az időmérő edzés utolsó etapjába, mert a szabályok értelmében az első tíz helyről induló versenyzőnek azon a gumin kell rajtolnia, amivel a legjobb körét futotta a Q2-ben. Márpedig Alonso szerint Kanadában emiatt többen hátrányba kerülhetnek.

„Nehezebb dolgunk lesz, mint Barcelonában és Monacóban, de ezen a GP-n előnyt is jelenthet, ha nem jutunk be a Q3-ba, mert legalább szabadon dönthetünk a gumikról a futamra – vélekedett a kétszeres világbajnok. – Ha szombaton is sikerül ezt elérnem, akkor az azt jelenti, hogy a legjobb pozícióban leszek, mert ha bejutnék a Q3-ba, az ultralágy gumikon kéne rajtolnom, ami hátrányt jelenthet.”

Alonso az első szabadedzésen a 10., a másodikon a 11. helyen végzett, és összességében elégedett a McLaren pénteki teljesítményével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik